Ytterligare geotermisk order till Climeon

Ytterligare geotermisk order till Climeon - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Ytterligare geotermisk order till Climeon, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Ytterligare geotermisk order till Climeon
länk : Ytterligare geotermisk order till Climeon

Läs också


Ytterligare geotermisk order till Climeon

Geotermisk energi fortsätter segla upp som det svenska energiteknikbolaget Climeons just nu starkaste segment. Sedan i december har man nu order från USA, Tyskland och igår Kanada, förutom tidigare order på Island, där villkoren uppfylldes i februari. Gårdagens kanadensiska order är på drygt 10 MSEK, eller 1 MEUR.
Geotermisk anläggning nära Myvàtn, nordöstra Island.
Climeon har nu på kort tid samlat på sig flera order inom segmentet geotermi, där företagets produktlinje kan generera elkraft ur geotermiskt uppvärmt vatten redan vid relativt låga temperaturer.

Den initiala isländska affären nådde sina villkor för uppfyllnad i februari och leveransen av första fasens sju moduler har påbörjats. Totalt är ordern på 100 moduler och ett ordervärde på ca 300 MSEK (30 MEUR).

Innan dess fick man en geotermisk order till ett värde om 50 MSEK (5 MEUR) i Tyskland. Första fasens installation ska leverera 14 GWh baskraft till det tyska elnätet om året och det finns en option på e ännu större anläggning.

I december fick man en amerikansk order på geotermisk kraft till ett okänt värde. Killgissat värde är drygt 10 MSEK.

Igår presenterade man så en order på 10 MSEK (1 MEUR) till Kanada för tre moduler om 150 kW vardera. Projektet ska ses som ett pilotprojekt för att leverera baskraft till avlägsna samhällen i Kanada, och kundbolagets affärsidé är just att bygga förnyelsebara geotermiska anläggningar i fler sådana samhällen istället för dagens fossilenergibaserade lösningar. Det kan alltså bli fler order i Kanada till Climeon.

Climeon är noga med att påverka att geotermisk kraft är baskraft, som levererar konstant elkraft till elnätet, året runt oavsett väder, vind eller temperatur. Egen reflektion är att i själva verket innebär lägre temperatur utomhus att temperaturdifferensen, vilken är den man utvinner energi ur, ökar när det är kallt ute och Climeons system för geotermisk elkraft levererar således något mer kraft vintertid.

Aktiekursen i Climeon är fortfarande på plus jämfört med höstens publika nyemission och börsintroduktion och fallet i början av året har sedan mars månad vänts i en uppgång. Långsiktig trend är dock liksom för Stockholmsbörsen fallande. Man ska dock inte blanda ihop aktiekurs med hur verksamheten utvecklas.
Dagschart Climeon.
Jag är aktieägare i Climeon.


således artikel Ytterligare geotermisk order till Climeon

det är alla artiklar Ytterligare geotermisk order till Climeon Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Ytterligare geotermisk order till Climeon adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/04/ytterligare-geotermisk-order-till.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Ytterligare geotermisk order till Climeon"

Skicka en kommentar