Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart
länk : Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Läs också


Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut på den stora duken, Den blomstertid nu kommer, levererar från början till slut som en tvättäkta svensk actionrulle, närmast att likna vid om mina romaner Midvintermörker, Höstol och Stjärnklart får ett kärleksbarn, som förlöses av Lars Norén och sedan adopteras av Ingmar Bergman och växer upp på Netflix. Kort sagt bör få av mina läsare bli besvikna, utan gå och se denna film.
Crazy Pictures och huvudrollsinnehavarna på scen inför galavisningen
Jag var av Crazy Pictures personligen inbjuden till galan, och har alltså erhållit vin och tilltugg på galan, samt gratis öl på efterfesten. Förhoppningsvis har det inte färgat mitt omdöme om filmen.

Filmen börjar med nattsvart diskbänksrealism i bästa Lars Norénstil och Crazy Pictures är inte rädda för att med äkta svensk svärta och feelbad sätta bakgrunderna för huvudrollsinnehavarna, för att sedan i en suverän övergång flytta oss till en nutid, där svärtan hänger lika tung som regnet på midsommar.

Sverige har stängt ner den ryska gasledningen Nordstream, och den ryska ekonomin blir lidande. Någon genomför ett serie bombdåd initialt mot Slussen, vilket sätter igång en händelsekedja som får filmens manlige huvudroll att söka sig tillbaka till sina rötter på landsbygden för en uppgörelse med det svarta förflutna som inleder filmen. Men bombdådet mot Slussen är bara början när en okänd angripare inleder ett förödande angrepp mot Sverige, med irreguljära medel. Tids nog avslöjas dessa medel, även om de gick att räkna ut tidigare. 

Crazy Pictures gör inte misstaget att försöka göra Hollywood-action, utan äktsvensk Norrköpingsaction där svensk svärta ersätter Hollywoods action-humor och berättelsen skildras ur den vanlige människans perspektiv istället för på högsta nivå eller med stora massiva scener. Greppet fungerar utmärkt, och ökar bara trovärdigheten och engagemanget i berättelsen.

Det finns flera av Crazy Pictures skruvade scener, även om de på bioduken inte innehåller de höga splatternivåer som man sett i vissa av deras Youtube-kortfilmer, kanske för att hålla sig på en lite mer familjevänlig nivå.

Huruvida det är ett lyckligt slut eller inte är något man kan diskutera. Min tolkning håller jag för mig själv eftersom jag diskuterat slutet med regissören på efterfesten, så jag vill inte komma med något facit här.

Den uppmärksamme MÖP:en får facit på vad som pågår en stund innan slutet, medan alla andra får vänta till eftertexterna, för en modig punchline, som rev ner skratt och applåder. Filmmakarna fick sedan stående ovationer, men det kanske är kutym på galapremiärer?

Jag hoppas att Crazy Pictures Den blomstertid nu kommer bara är inledningen på svensk genrefilm, på samma sätt som vi fått se ett uppsving av techno-thrillers av svenska författare de senaste åren. Bryter man ner storyn ner till den enskilde individen kan man rent av filma Midvintermörker, t ex med Gerd i huvudrullen, även om den är ofilmbar av politiska anledningar.

Gå nu och se Den blomstertid nu kommer och skicka signalen till svensk filmproduktion att detta är vad vi vill se och även betala för. Produktionen är såld till 18 länder än så länge och förhoppningsvis blir resultatet därefter och Crazy Pictures kan leverera nya stordåd.

Jag ger Den blomstertid nu kommer fyra av fem möjliga ymnighetshorn, med extra preppingförråd som spets.


således artikel Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

det är alla artiklar Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/06/den-blomstertid-nu-kommer.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart"

Skicka en kommentar