Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete

Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete
länk : Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete

Läs också


Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete

Almedalsveckan har än så länge främst handlat om valets största valfråga - Sverigedemokraterna. Alla partiledare ägnar sig åt att prata om SD:s politik, men vi har igår åtminstone sett att två partier inte kommer stödja varandra - Centerpartiet och Sverigedemokraterna. SD vill hellre se en regering med Stefan Löfvén än med Centerpartiet, och sade sig nu vara beredda att stödja en socialdemokratisk regering.
"Så ni trodde att ni skulle slippa mig som finansminister. Det var gulligt."
Centerpartiets Annie Lööf upprepade alltså igår att hon på inget sätt kan samarbeta med Sverigedemokraterna. Inför förra valet så skulle hon för övrigt äta upp sin hatt innan hon skulle samarbeta med Stefan Löfven.

Tidigare under gårdagen gick Sverigedemokraternas partisekreterare ut i en intervju i Dagens Industri och sade att man är beredda att stödja Stefan Löfven som nästa statsminister, så länge Centerpartiet inte får inflytande.

Inte helt förvånande, då Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna står varandra närmare inom den ekonomiska politiken och t ex säkerhetspolitiken (bägge är emot Nato) och sosseriet driver SD:s invandringspolitik med några års fördröjning.

De första två riktiga antagonisterna har alltså utkristalliserats - det kommer inte bildas en regering där Sverigedemokraterna ger aktivt eller passivt stöd till Centerpartiet - och Centerpartiet kommer inte acceptera aktivt eller passivt stöd från Sverigedemokraterna.

Frågan är vad för regeringsbildningar man kan se då? En alliansregering är utesluten, och eventuellt kommer Moderaterna och Centerpartiet vara de enda borgerliga partierna kvar i riksdagen. Allt mer lutar mot att vi alltså får fyra år till med Stefan Löfven och Magdalena Andersson vid rodret, stödda av Sverigedemokraterna. Med gårdagens uttalande från partisekreterare kan man se en röst på SD som en röst på sosseriet.

I övrigt spenderar partiledarna och partierna sin tid med att prata om Sverigedemokraterna och SD:s politik istället för sin egen. En del bedömare jag pratat med menar rent av att SD kan bli största parti i valet, så det handlar väl om positionering inför den situationen. Anders Lindberg har på Aftonbladets ledarsidor iaf sagt att i så fall ska SD få posten som förste talman i riksdagen, eftersom Lindberg och Aftonbladet inte accepterar något annat än att största partiet tar den posten.


således artikel Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete

det är alla artiklar Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/almedalsveckan-tva-partier-har.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Almedalsveckan: Två partier har åtminstone uteslutit samarbete"

Skicka en kommentar