titel : Min text från Konsten att hacka ett val
länk : Min text från Konsten att hacka ett val
Min text från Konsten att hacka ett val
Nedan följer min inledande text och fiktiva scenario som jag inledde med genom att läsa på Capgeminis paneldebatt Konsten att hacka ett val igår måndags under Almedalsveckan.Mikael Tofvesson (@MSBse) pratar om sannolikheten för @Cornubot's dystopiska scenario kring valet. Tyvärr trovärdigt. #digidalen pic.twitter.com/5QFJ1YK8Rl— (((Johan Folin))) (@folin) July 2, 2018
Texten nedan var till för uppläsning, och är inte tvättad, utan eventuella skrivfel korrigerade jag live. Men här har ni texten, vilken sedermera var inledande diskussionsunderlag i paneldebatten.
”Med de havererade förhandlingarna om finansieringen av Försvarsmakten kan jag inte längre ta ansvar för att genomföra de ofinansierade beslut som än så länge ligger” sade överbefälhavaren.
Sedan 2015 har en blocköverskridande majoritet gjort upp om försvaret, men med det nya parlamentariska läget når inte ens de kvarvarande samarbetspartnerna Socialdemokraterna och Moderaterna upp till en majoritet i riksdagen.
”Vi vill se en långsiktig försvarspolitik med breda mandat, och jag beklagar men accepterar överbefälhavarens avskedsansökan. De partier som valt att stå utanför försvarsuppgörelsen bär den huvudsakliga skulden till den uppkomna situationen. Jag har goda förhoppningar att vi ska kunna återuppta förhandlingar om finansiering och fortsatt svensk upprustning” sade försvarsministern i en kommentar.
Samtidigt rapporterar Försvarsmakten att flera övningar nu ställts in på grund av brist på pengar, och den tänkta förbandssättningen av luftvärnskanonvagnar på Gotland skjuts på framtiden. Enligt uppgifter till tidningen finns det planer på att fördröja rekryteringen av anställda vid stridsgrupp Gotland och ungdomar som mönstrats till värnpliktsutbildning över hela landet med start i sommar kan få sin utbildning helt inställd på grund av pengabrist.
”Jag vet inte hur jag ska göra nu, om lumpen skjuts fram för mig. Jag har inte sökt något på universitet. De kan inte göra så här” säger Tove, 19 till tidningen.
Valrörelsen började hetta till med tveksamheter kring den så kallade VM-rasismen, och om den var verklig eller hade sin grund i en påverkansoperation. I slutändan var allt incidenten uppnådde att minska förtroendet för egentligen alla - både media, politiker och debattörer - möjligen undantaget det fåtal som höll sig utanför.
I efterhand gick det inte att fastställa exakt när de första länkarna till sajterna dn.news, svd.news, aftonbladet.news och expressen.news under den nya news-toppdomänen dök upp i sociala medier, och vem som egentligen postat dem först. Både länkarna med sina utdrag och själva sajterna var identiska med de riktiga sajterna under .se, ner till reklamen, även om den likt resten av innehållet var automatiskt kopierad och inte servades av reklamtjänsterna.
Men någon gång i augusti hade de börjat dyka upp. SSL-certifikaten var förstås korrekta för de nya domänerna och gav inga varningar. Allt fler delade artiklarna, som till synes var identiska med originalen.
Sajterna låg och slumrade men fick allt fler läsare och autentiska delningar, efter den initiala spridningen via manuella trollkonton och automatiserade robotar banat vägen.
Opinionsundersökningarna svängde fram och tillbaka, men till slut började Moderaterna konsekvent vara större än Socialdemokraterna, vars ras bara fortsatte, samtidigt som siffrorna för Sverigedemokraterna svängde vilt mellan de olika opinionsinstituten. Någon debatt om huruvida Miljöpartiet och KD skulle klara sig kvar i riksdagen blev det egentligen inte då opinionssiffrorna blev allt mer konsekventa för partierna, men med MP ute ur riksdagen skulle en stor del av regeringsunderlaget för sittande regering försvinna.
Moderaternas succésiffror hade precis kommit in sista veckan innan valet, när nyheten om Moderatledaren släpptes på svd.news. Det var inte ens någon bot som delade den först, men verkliga rikstäckande media plockade upp nyheten efter att länkar började skickas in till redaktionerna från falska identiteter på andra sidan Östersjön. När väl de övriga började publicera nyheten insåg inte ens SvD först att den falska sajten var källan, och när man väl upptäckte det var det redan försent eftersom nyhetsbyråerna återpublicerat. Snart gick nyheten som en löpeld världen runt.
Botnätens överbelastningsattacker mot svd.se tog vid och allt fler gick in på svd.news istället för den enkla strippade sajt som nätverksteknikerna fick online efter några timmar. Någon tog sig också in i DN:s interna nätverk och postade falska men till synes trovärdiga ledarkommentarer på DN:s verkliga sajt. Vem det var som hade kopplat in den wifilänk som sedermera hittades i kabelutrymmet ovanpå ett kontorslandskap blev aldrig klarlagt och att dess riktantenn pekade tvärs över Gjörwellsgatan hemligstämplades av Säpo.
Detta var på torsdagskvällen och Moderaterna gjorde sitt bästa för att begränsa skadan och förneka den falska nyheten, men partiledaren ansattes mycket hårt av media och ju mer han förnekade desto mer skyldig såg han ut.
Moderaternas försök att via sociala medier sprida en korrekt bild av det hela saboterades på fredagskvällen, då massanmälningar initierade från en av ytterhögerns Facebook-grupper utestängde Moderaternas alla administratörer för sociala medier. Även om Facebook sett till att ta åtgärder för att skydda de officiella sidorna, så hade man inte tänkt på att inte automatiskt stänga av sid- och gruppadministratörerna om de massanmäldes. Och massanmäldes gjorde de, samtidigt som Facebooks personal tagit helg.
Resultatet blev att ovanpå den falska skandalen kring moderatledaren, så kollapsade hela partiets sociala mediestrategi.
Avstängningarna hävdes på måndagen, men då var valet redan över. Facebook-gruppen, som initierat massanmälningarna raderades när valresultatet presenterades sent på söndagen, och den tidigare gruppägaren hittades några dagar sedan död även om ingen gjorde en koppling mellan gruppen och den avlidne mannen i 50-årsåldern. Självmordsbrevet på datorn lämnade inga tvivel och utredningen lades ner efter obduktionsresultaten kommit.
Det nya parlamentariska läget kunde bara ge svaga regeringar och när riksdagen röstat bort talmannens första två statsministerförslag bildades till slut en mycket svag enpartiregering. Det enda man var överens om var att man inte ville ha nyval.
Målet att så maximal politisk splittring i Sverige och skapa ett kaosartat parlamentariskt läge var uppnått, och med lite knuffar i rätt riktning kom debatten att handla om att Sverige gjort detta mot sig själva, istället för att titta österut.
således artikel Min text från Konsten att hacka ett val
det är alla artiklar Min text från Konsten att hacka ett val Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Min text från Konsten att hacka ett val adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/min-text-fran-konsten-att-hacka-ett-val.html
0 Response to "Min text från Konsten att hacka ett val"
Skicka en kommentar