Syrade grönsaker/Surkål

Syrade grönsaker/Surkål - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Syrade grönsaker/Surkål, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Syrade grönsaker/Surkål
länk : Syrade grönsaker/Surkål

Läs också


Syrade grönsaker/Surkål


Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimulerar immunförsvaret, innehåller magnesium, kalium, järn och kalcium, samt C-vitamin som stärker huden. C-vitamin är involverad i bildandet av kollagen i huden och motverkar därför rynkor.
Surkål är även bra om du lider av halsbränna och/eller förstoppning.
Mjölksyran som bildas sänker blodsockernivån och ger välbehövliga goda bakterier.
Motverkar hjärt- kärlsjukdomar


Syrade grönsaker/surkål


½ kg kål, morötter eller salladskål. Du kan även blanda olika grönsaker
2 tsk jodfritt salt, såsom oraffinerat havssalt
½ liter vatten
ev kummin om du tycker det är mums.


  1. Koka upp vatten med saltet och rör tills saltet lösts upp. Låt kallna
  2. Riv eller strimla dina grönsaker
  3. Lägg grönsakerna i burken men viktigtlämna några cm upptill
  4. Häll på saltvattnet så det täcker. Det är viktigt att det täcker så att inte vitkålen blir dålig
  5. Skruva på locket och låt stå i rumstemperatur i 3 dygn. Skruva upp locket 1 gång per dag för att lufta.

Förvara sedan i kylskåp 4-8 veckor. Dofta på den efter 1 vecka för att känna att den är ok. Det ska vara en syrlig frisk doft. Ju längre tid den får stå, desto godare. Den som väntar på något gott....





De gånger som jag inte haft möjlighet att göra egen surkål, så köper jag Tistelvinds surkål. Jag undviker de i vanliga affärerna som ligger i plast och innehåller citronsyra.





således artikel Syrade grönsaker/Surkål

det är alla artiklar Syrade grönsaker/Surkål Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Syrade grönsaker/Surkål adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/syrade-gronsakersurkal.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Syrade grönsaker/Surkål"

Skicka en kommentar