ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning

ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning
länk : ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning

Läs också


ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning

I en intervju med bloggen säger Sveriges överbefälhavare Micael Bydén att skarp verksamhet och tillgängliga förband är första prioritet före volymutbildning av värnpliktiga. Försvarsmakten kommer dock behöva hitta en ny balans kring sättet att jobba med förbandsproduktion och personalfrågor.
Överbefälhavare Micael Bydén
Även om man nu går upp till 4 000 värnpliktsutbildade om året gör Försvarsmakten inget avkall på skarp verksamhet, om det så är havs- eller luftbaserad incidentberedskap eller skarpt stöd till samhället som helikoptrar till skogsbränder. Incidentberedskapen är också på en helt annan nivå i volym och beredskap än under den famösa "ryska påsken" 2013, när det inte fanns någon svensk incidentrote aktiv.

Tillgängliga förband är fortfarande en högre prioritet än värnpliktsutbildning, och oron för att utbildningsvolymerna ska äta upp yrkesförbanden är obefogad. Däremot behöver Försvarsmakten hitta en ny balans i hur man jobbar. 

De ca 4 000 värnpliktiga som rekryterats till utbildning ska genomgående vara högt motiverade och i utmärkt fysiskt skick - Rekryteringsmyndigheten har rekryterat de bästa - och ÖB ser att det är ur dessa man framöver kommer rekrytera anställda soldater, specialstofficerare och officerare.

Man ser fram emot att erbjuda de värnpliktiga bästa möjliga grundutbildning och inte att de ska "sitta av tiden på luckan". Det senare är inte ett sätt att rekrytera anställd personal ur.

Med mycket erfarna soldater och gruppchefer, med upp mot åtta år som anställda i olika tjänster inom försvaret, kommer svenskt försvar aldrig gå tillbaka till en punkt där chefen är bäst. Det är inte heller önskvärt, utan det handlar om chefsskap och ställer andra krav på dagens och morgondagens officerare. Det fungerar i andra länder som exempelvis USA, där underofficerarna är de mest erfarna, medan officerna står för beslut och tillhörande ansvarstagande.

Många i den sk vinkelmaffian (mitt ordval, ej ÖB:s) är inte intresserade av att gå vidare till officersutbildning, då de ofta ser en sida av officersyrket de inte är intresserade av - administration och att sitta framför PRIO. Försvarsmakten arbetar dock med olika metoder att ändå rekrytera nya officerare ur dennaa mycket erfarna och kompetenta personalgrupp.

I andra ändan kommer man arbeta med att möjliggöra för äldre officerare att stanna kvar efter 61 års ålder, eller efter 55 för flygande personal. Det är inte något som kan garanteras, men under en övergångsperiod behöver man dra ut på avgångarna.

ÖB ger ett beslutsamt intryck och visar tydligt upp en enorm stolthet över sin personal och det Försvarsmakten åstakommit. Svenskt försvar har aldrig tidigare haft så här duglig personal, och värnpliktsutbildningen ses som en ökad möjlighet att fortsätta rekrytera de bästa av en ungdomskull till yrkesofficerare eller yrkessoldater.

Så likt bloggen skrivit förr - nej, återinförd värnplikt kommer inte "fostra pojkar till män" - det är de som inte behöver fostran som rekryteras via värnplikten.


således artikel ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning

det är alla artiklar ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/ob-skarp-verksamhet-och-tillgangliga.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "ÖB: Skarp verksamhet och tillgängliga förband första prioritet före värnpliktsutbildning"

Skicka en kommentar