Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder

Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder
länk : Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder

Läs också


Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder

Svenska Fotografers Förbund (SFF) konstaterar nu i en kommentar till domen i fallet Daagens Nyheter - Sara Skyttedal, att svenska fotografer nu förlorat rätten till sina bilder på nätet, till fördel för gammelmedia.
Peter Wolodarskis badkar.
"Följden av domen i målet Skyttedal och DN (5/10) är att offentliggjorda bilder (på t.ex. en fotografs hemsida) i samband med s.k. dagshändelser nu kan publiceras utan fotografens medgivande. Utan att ersätta fotografen och utan att namnge fotografen. Detta är en beklaglig inskränkning i fotografers rättigheter anser SFF. Skyttedal stämde DN för att de publicerat bilder från hennes Facebook utan tillstånd. Domstolen dömer till förmån för DN, d.v.s. DN får rätten att publicera bilderna utan tillstånd och utan att namnge fotografen.Domen är principiellt viktig för fotografer och det var därför SFF valde att stödja ekonomiskt. Upphovsrätten som säger att rätten att bli namngiven och rätten att bli tillfrågad och få betalt när ens bilder används är av grundläggande betydelse för fotografer. Det var denna fråga som var viktig för SFF, den vi stred för men som vi nu har förlorat."
Sammanfattar det hela rätt väl.

I övrigt kan det konstateras att det endast är gammelmedia som åtnjuter denna rätt att stjäla bilder publicerade på Internet. Den sk Genusfotografen har tidigare fällts för att ha fotograferat reklam och kritiserat. Dennes arbete anses alltså inte vara "journalistisk verksamhet", då den endast finns på Internet.

Beskedet är tydligt - om du publicerat ett foto på Internet kan gammelmedia sno detta foto i samband med en sk dagshändelse och publicera, utan att behöva ersätta dig eller ens skriva ditt namn.

Den gällande lagen togs fram på 50-talet innan allmänheten hade möjlighet att alls publicera sina privata bilder. Det enda lagen var tänkt att omfatta var i princip foton av löpsedlar, men omfattar nu allt som privatpersoner lägger ut publikt på Internet. Eller för den delen yrkespersoner som specifikt fotografer lägger ut på sina hemsidor som varuprover. Eller foton på denna blogg.

Notera att du som privatperson inte får sno bilder. Det får endast tidningar som bedriver journalistisk verksamhet göra. Rätten är alltså envägs.


således artikel Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder

det är alla artiklar Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/10/fotografforbundet-fotografer-har-nu.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fotografförbundet: Fotografer har nu förlorat rätten till sina bilder"

Skicka en kommentar