Köpare drar Oscar Properties till kronofogden

Köpare drar Oscar Properties till kronofogden - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Köpare drar Oscar Properties till kronofogden, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Köpare drar Oscar Properties till kronofogden
länk : Köpare drar Oscar Properties till kronofogden

Läs också


Köpare drar Oscar Properties till kronofogden

Flera avhoppade köpare har nu pga försenad inflytt dragit Oscar Properties (OMX:OP) till Kronofogden för att begära tillbaka sina förskottsbetalningar. Vi kan förmoda att detta beror på spekulationsköp och inte hade skett om lägenheterna istället för att falla i värde stigit i pris.
Veckochart Oscar Properties. Logaritmisk skala.
SvD uppmärksammar (inte en länk https://ift.tt/2ypkOIy) att flera avhoppade köpare dragit Oscar Properties till Kronofogden för att kräva tillbaka sina förskottsbetalningar. Detta då bolaget inte hållit inflyttningsdatumet och därmed kan anses brutit kontraktet.

I ett fall handlar det om en trea för 13 miljoner, med inflyttning i vintras, men som fortfarande inte är klar. Köparen vill nu ha tillbaka sina 1.4 miljoner kronor. Andra fall handlar om krav på 150 000:- SEK, och även en lägenhet för 21 miljoner kronor med förmodligen dryga två miljoner i återkrav. Ytterligare ett fall med en lägenhet för 10 miljoner nämns.

Förmodligen hade inte dessa krav kommit om bostadsmarknaden för bostadsrätter hade visat på stigande priser i Stockholm. Då kunde man tagit lägenheten försenat och sålt den till någon annan och gjort vinst, sk spekulationsköp. Satsar man en miljon i en lägenhet för 10 MSEK, och priserna stiger med 10% eller 1 MSEK har man gjort en vinst på 100% på eget satsat kapital, vilket torde anses vara bra avkastning även vid försening på ett år. I det fallet hade man kunnat gråta över förseningen hela vägen till banken.

Men nu har priserna snarare fallit 10-20%, det är rent av så att Oscar Properties rear ut kvarvarande lägenheter prissänkta 10%, plus avgiftsfrihet i två år. Fortfarande överpriser.

Återstår att se vem som vinner dessa tvister. Och vem vill köpa en lägenhet från Oscar Properties när de inte kan hålla leveranstiderna? Oscar Properties replikerar i artikeln att man tittar på sina skadeståndskrav mot avhopparna. Så inte bara håller man inte sina leveranstider, utan överväger att stämma de som tycker att bolaget brutit mot avtalet. Känns bra?

I slutändan kommer ärendena behöva avgöras i förlikning eller i domstol. Kronofogden är bara ett steg i att sätta press mot Oscar Properties.


således artikel Köpare drar Oscar Properties till kronofogden

det är alla artiklar Köpare drar Oscar Properties till kronofogden Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Köpare drar Oscar Properties till kronofogden adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/10/kopare-drar-oscar-properties-till.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Köpare drar Oscar Properties till kronofogden"

Skicka en kommentar