titel : Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter
länk : Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter
Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter
Alltså, den här kycklingen... krämig, rund, god och bland det godaste exempelvis till pasta i någon form. Rootpasta.se har många olika sorter av pasta gjord på konjaksrot som är nyttigt och gott. Det är kolhydratsfritt och gluten/spannmålsfritt. Finns även i dagligvaruhandeln, men inte med olika sorter utan enbart som nudlar som även det går suvve.
Se bara till att skölja dem jättenoga och torka sedan av dem på hushållspapper så de tar till sig såsen bättre.
Jag tycker det är så roligt att sitta och fnula på recept och det här blev verkligen lyckat.
Receptet innehåller grädde, men även kokosmjölk för att hålla mejerierna nere lite. För mycket mejerier är inte bra då det innehållet bl.a. tillväxthormonet IFG 1.
De färska kantarellerna blir supergoda av att stekas i brynt smör och tillsätta lite soja på slutet av stektiden.
Miso är fermenterade sojabönor och ger en fantastisk smak till grytor, soppor etc eftersom det ger den femte kryddan, den så kallade umamikryddan.
Sojabönor äter jag mycket sällan p.g.a fytoöstrogener. Soja i vegetariska produkter såsom isolerat sojaprotein skyr jag som elden då det är riktigt ohälsosamt (tofu tex innehåller jättemycket kadmium), men edamamebönor och fermenterade sojabönor är bättre avseende antinäringsämnen såsom lektiner, saponiner och fytinsyra som finns i ofermenterade bönor. Fermenterade livsmedel är dessutom överlag nyttigare för kroppen.
"Tillverkningen av isolerat sojaprotein som finns i många vegetariska köttersättningar och proteintillskott sker i livsmedelsfabriker där sojan först blandas med en alkalisk lösning för att avlägsna fibrerna. Därefter läggs massan i ett syrabad som sedan neutraliseras med en ny alkalisk lösning. Syratvätten görs i aluminiumtankar, vilket innebär att aluminium kan läcka ut i sojamassan. Massan sprejtorkas i höga temperaturer och varmpressas slutligen under högt tryck. Den höga temperaturen medför att proteinerna denatureras så att de blir svårare för kroppen att bryta ned. Det är anledningen till varför djur som föds upp på soja behöver tillskott av aminosyrorna lysin och metionin för normal tillväxt" [1]
Den goda såsen ska kokas ihop tills den blir krämig och smakrik.
Recept för 3-4 port
3 stor kycklingbröstfileer, i strimlor
3/4 tsk örtsalt (Herbamare)
1 krm svartpeppar, nymalen
200 g färska kantareller
Soja, gärna glutenfri tamarisoja
2 vitlöksklyftor, pressad
3 soltorkade tomater, finhackade
1-2 tsk dijonsenap
2 1/2 tsk misopasta
2 ,5 dl grädde
2,2 dl kokosmjölk (rosa tetra)
3 tsk tomatpuré
1/2 kycklingbuljongtärning
1 tsk kycklingfond
1 tsk balsamvinäger
10 stora basilikablad, hackade
• Stek kantarellerna i ghee eller brynt smör. Tillsätt en skvätt soja och låt den steka in.
• Häll grädde och kokosmjölk i en kastrull.
• Tillsätt svampen, soltorkade tomater, vitlök, dijonsenap, buljong och misopasta. Låt puttra ihop.
• Stek under tiden kycklingen i brynt smör eller ghee tills den fått fin färg runt om. Krydda under tillagningen med örtsalt och peppar. Lägg ner kycklingen i kastrullen.
• Rör ner tomatpuré, balsamvinäger och fond. Låt puttra tills såsen blivit krämig och kycklingen färdiglagad utan att vara torr.
Smaka av
• Tillsätt hackad basilika.
Smaklig måltid 😋
[1] https://ift.tt/2OLD1dv
således artikel Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter
det är alla artiklar Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/10/kramig-kyckling-med-kantareller-och.html
0 Response to "Krämig kyckling med kantareller och miso. Samt info om sojaprodukter"
Skicka en kommentar