Hur snittar man negativa och positiva procent?

Hur snittar man negativa och positiva procent? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Hur snittar man negativa och positiva procent?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Hur snittar man negativa och positiva procent?
länk : Hur snittar man negativa och positiva procent?

Läs också


Hur snittar man negativa och positiva procent?

Negativa och positiva procentangivelser betyder inte samma sak. Detta väcker frågan hur man ska beräkna ett medel när det finns både positiva och negativa procent i stickprovet?
Årschart för Nasdaq Composite. Tittar du noga kan du se IT-kraschen, finanskrisen och skuldkrisen. Återstår att se vad det som skett i år ska kallas.
Det är skillnad på innebörden av negativa och positiva procentsatser.

Plus 50% betyder att något ökat med 1.5x. Minus 50% betyder att det minskat med 1/2. Den relativa utvecklingen för -50% är alltså samma som +100%. I absoluta tal är dock -50% och +50% lika mycket.

Problemet är att det finns en gräns nedåt på -100% i gårdagens undersökning, men det finns inte någon övre gräns på hur positivt en portfölj kan utvecklas. Detta ger en bias i medelvärdesberäkningen där outliers påverkar medlet.

Jag ser några vägar runt detta.

För det första så kan man plocka medianen istället. Den ligger rätt nära medelutvecklingen.

För det andra kan man censurera alla svarsresultat över 100% och utesluta de vars portföljer gått bättre än 100% under året, vilket är några stycken, för att på så sätt få balans.

Ett tredje sätt är att förvandla de negativa och positiva siffrorna till kvoter. -50% räknas om till -2 genom formeln 1/(1-x/100). Dvs -80% blir 1/(1-80/100)=1/0.2=5. På samma sätt räknas +50% om till sin kvot via formeln 1+x/100=1.5. För att få 5 på uppsidan behöver man alltså 400%, och 1+400/100=5.

Sedan tar man medlet av alla positiva och negativa kvoter, som nu är vägda korrekt mot varandra.

Ett fjärde sätt är att väga utvecklingen. Portföljstorlekarna är angivna och med angiven utveckling kan man räkna ut hur mycket varje respondent gått plus och minus, samt vad portföljernas startstorlet varit. Summera alla dessa plus och minus och startstorlekar och man får ett vägt resultat av utvecklingen.

Det femte sättet är förstås att bara ta medel av negativa och positiva procent, även om positiva och negativa procent betyder olika saker. Det ger ändå en sorts medelutveckling för portföljerna i nominella termer och visar sig ligga hyfsat nära medianen. Sannolikt har jag bara ägnat mig åt sedvanligt övertänkande.

Nu kan man säkert googla denna problematik, men jag dumpar den här på er användare istället. 


således artikel Hur snittar man negativa och positiva procent?

det är alla artiklar Hur snittar man negativa och positiva procent? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Hur snittar man negativa och positiva procent? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/12/hur-snittar-man-negativa-och-positiva.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Hur snittar man negativa och positiva procent?"

Skicka en kommentar