titel : Hoisinsås hemlagad
länk : Hoisinsås hemlagad
Hoisinsås hemlagad
Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.
Såsen är söt, salt och nötig. Mums!
Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.
Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.
Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.
Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.
Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.
Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.
1 msk jordnötssmör eller sesampasta
4 msk tamarisoja
2 msk honung
1 tsk vitlökspulver
1,5 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 tsk sesamolja
10 droppar piri-piri
10 droppar tabasco
Alternativt är att du tar 20 droppar av ngn annan "het sås"
1 krm svartpeppar
eventuellt 4 krm fiberhusk. Se till att röra ut den ordentligt så det inte blir klumpar.
Blanda allt riktigt noga och häll upp på burk. Förvaras i kylskåp.
således artikel Hoisinsås hemlagad
det är alla artiklar Hoisinsås hemlagad Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Hoisinsås hemlagad adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/01/hoisinsas-hemlagad.html
0 Response to "Hoisinsås hemlagad"
Skicka en kommentar