Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken

Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken
länk : Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken

Läs också


Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken

Antalet konkurser ökade för elfte månaden på raken, jämfört med samma månad föregående år, rapporterar Creditsafe. Konkurserna drabbar också allt större företag.
Konkurser i Sverige 201601 och framåt. Data: Creditsafe.
Sedan juni förra året har antalet konkurser ökat jämfört med samma månad föregående år, och april var inget undantag. Det är också andra året på raken som konkurserna ökade i april.

Storleken  på konkurserna blir också allt större. De 517 företag som gick i konkurs under april hade i snitt 30% högre omsättning än snittet i april förra året.

Än så länge i år är antalet konkurser upp 5%, med stor variation inom landet. I Stor-Stockholm har konkurserna än så länge ökat med 21% i år till 726 konkurser, medan de fallit med 4% i Västra Götaland och gått -16% i Skåne.

Creditsafe påtalar att det är stora väletablerade företag som toppar konkurslistorna såväl i april som tidigare. I april var det JC (omsättning 660 MSEK) och Dialect (312 MSEK), förra månaden SOVA AB (748 MSEK) och SOVA Logistics (373 MSEK) och i januari hittade man t ex Best of Brands (273 MSEK).

I april innebar de tio största konkurserna av aprils totalt 504 konkurser att 773 anställda berördes.

Man kan förstås konstatera att det mestadels är småföretag som går i konkurs, utifrån snittet på 8 MSEK i omsättning på konkursade företag i april, även om storleken är stigande. Årsförändringen har också lugnat ner sig lite efter skuttet som togs sommaren 2018, och etablerat sig på en högre nivå, om än med stigande trend.

Riktigt intressant blir det att se om konkurserna i sommar överträffar sommaren 2018, som visade en kraftig ökning på 55% i juli och 41% i augusti.

Samtidigt har konjunkturnedgången knappt startat. Förr eller senare kommer det dock bara finnas livskraftiga företag kvar och trenden kommer således vända tids nog. Men inte i april 2019.


således artikel Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken

det är alla artiklar Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/05/fortsatt-okade-konkurser-for-elfte.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fortsatt ökade konkurser för elfte månaden på raken"

Skicka en kommentar