Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum

Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum
länk : Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum

Läs också


Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum

Regeringens "idé" (egentligen att Miljöpartiets bostadsminister fick lite feeling från sin konstanta vistelse i islamistiska Turkiet) att det skulle byggas billig slum med tillfälliga bygglov, sk Kaplanslum, har som väntat floppat. Det är i själva verket, precis som experterna påtalade från början, svindyrt att bygga modulbostäder med tillfälliga bygglov.
Modulhus under uppförande utanför Jönköping.
Redan tidigt 2015, före den sk asylfesten, så föreslog den begåvningsutamanade bostadsminister Mehmet Kaplan (mp) efter månadslånga studier av bostadsbyggandet i Turkiet att man skulle bygga så kallad Kaplanslum i Sverige. Billiga tillfälliga modulbostäder.

Omedelbart fick förslaget kritik av personer som faktisk kunde något, t ex att månadshyran för en Kaplanslumtrea skulle landa på 20 000:- kronor. Modulhus är inte speciellt billiga till att börja med, även om de kan massproduceras. De allra flesta villor som byggs idag är t ex modulbyggda i fabrik och lyfts och fogas samma på plats. Som bekant är en ny villa knappast billig för det. 

Problemet med Kaplanslummen är att den ska rivas efter 15 år, och hela kostnaden måste alltså skrivas av på 15 år. Eller på vanlig svenska - betalas tillbaka på femton år.

Nu har det mycket riktigt visat sig att Kaplanslummen floppat och att hyrorna blev ... 20 000 kronor för en trea.
"På relativt laddad mark – havsnära Askimsviken är lika segregerat som Nockeby – bygger Göteborgs stad ett enda modulkvarter.
Men när tjänstemännen räknar på 15 års tillfälligt bygglov blir hyreskostnaden i Askimsviken nära 21 000 kronor i månaden för en trea om 70 kvadratmeter, något som tills vidare sätter stopp för fler liknande projekt i bland annat Örgryte."
Så verkligheten mötte Miljöpartiets politik och det blev som vanligt ett misslyckande. Begåvningsutmaningar går som en röd tråd genom partiets politik inom alla områden och nu sitter vi här två år senare och utan några lösningar på bostadsfrågan för asylfestens baksmälla. Ingen är förvånad och lokalt överklagar miljöpartister alla bygglov de kan även för normala bostäder.

SvD:s artikel är tydlig. Det byggs minimalt med Kaplanslum. Som sig bör. Sverige bör ha högre ambitioner än att sänka sig till turkisk nivå.


således artikel Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum

det är alla artiklar Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/vantat-haveri-for-regeringens-modulhus.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Väntat haveri för regeringens modulhus och Kaplanslum"

Skicka en kommentar