Kan terrorister använda drönare?

Kan terrorister använda drönare? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Kan terrorister använda drönare?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Kan terrorister använda drönare?
länk : Kan terrorister använda drönare?

Läs också


Kan terrorister använda drönare?

En fara med oförmågan att nedkämpa oidentifierade UAV:er (drönare) sägs vara att terrorister skulle kunna använda drönare för terrordåd. Daesh använder dessa för att fälla små sprängladdningar i slaget om Mosul, en avgörande för ett terrordåd i Västvärlden är tillgången till just tillförlitliga militära sprängladdningar. Som t ex handgranater.
Ovanstående film är propaganda från Daesh, men som man ser på filmen är det generellt mycket begränsade skador. 

De laddningar man släpper är handgranater, 40 mm spränggranater eller kanske 60 mm granatkastarspränggranater och motsvarande. Spränggranater från granatkastare eller granatgevärstillsatser är att föredra, då de exploderar vid kontakt, medan handgranater har en timer, vilket gör att man blir begränsad i höjd vid fällning.

Att sätta ihop en egen hembyggd laddning, IED, som både klarar att släppas från en drönare och sedan även inte blir funktionsutmanad av att träffa marken, är antagligen mycket svårt. Tillgänglighet till militära sprängladdningar är antagligen en förutsättning.

Skadorna och explosionerna är små, men vid insats av de i Sverige allerstädes närvarande och billiga handgranaterna mot t ex en konsert, demonstration eller annat evenemang med mycket människor kan förstås en handfull personer skadas eller rent av dödas av en enskild granat. Hotet om större skadeutfall från terroristdrönare skulle primärt handla om en insats av många sådana drönare samtidigt. Däremot kan man förstås utlösa panik i en folkmassa, som kan få större konsekvenser.

Ibland kan man i en stridszon förstås få en träff rakt i t ex bränsledunkar eller ammunition, och då få en lite mer spektakulär smäll som i fallet Humveen nedan. Den storleken på sekundär explosion skulle med all sannolikhet aldrig bli aktuell vid ett terrordåd mot civila, då måltavlorna inte bär runt på ammunition att spränga i luften.
I övrigt kan ni på filmen ovan se på vilken hög höjd dessa UAV:er kan befinna sig, när kameran zoomar ut. Det gör dem knappast lättare att upptäcka eller bekämpa med eldhandvapen. Speciellt inte fredstid när kulorna riskerar landa bland civila.

Det har ännu inte inträffat någon drönarbaserat terrordåd mot Västvärlden. Även om det kan vara möjligt.

Ovan kan ni se hur UAV:er kan uppträda oupptäckta och utan att beskjutas mitt i en stridszon som Mosul. Att tro att de enkelt kan bekämpas av svensk militär i fredstid i Sverige är som sagt minst sagt naivt.

Nu finns det förstås ett starkt inslag av survivorship bias i drönarfilmer från Mosul, men det är alltså fullt möjligt att flyga runt utan att upptäckas. Man kanske hör ljudet, men UAV:erna är inte stora flygplan, utan mycket svåra att upptäcka mot himlen.


således artikel Kan terrorister använda drönare?

det är alla artiklar Kan terrorister använda drönare? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Kan terrorister använda drönare? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/kan-terrorister-anvanda-dronare.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Kan terrorister använda drönare?"

Skicka en kommentar