Jättegod Dijon- och Timjankyckling

Jättegod Dijon- och Timjankyckling - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Jättegod Dijon- och Timjankyckling, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Jättegod Dijon- och Timjankyckling
länk : Jättegod Dijon- och Timjankyckling

Läs också


Jättegod Dijon- och Timjankyckling

Hej på er!

Häromdagen gjorde jag en jättegod kycklingrätt. God till lchf-pasta eller någon annan spannmålsfri pasta. (Jag själv håller mig dock ifrån glutenfri pasta som innehåller arsenikgiftigt rismjöl och konstiga tillsatser).
En snabb variant till pasta är noodles gjorda på zucchini. Använd dig då av zucchini som är mindre i storleken och som då har ett mindre kärnhus. Ta hjälp av en osthyvel och hyvla remsor eller använd dig av en så kallad zoodler som gör spagettiliknande långa remsor. Lägg dem i hett vatten högst 1 minut. Annars är glasnudlar eller shiratakinudlar jättefina alternativ. Tänk bara på att skölja shiratakinudlarna jättenoga. Torka sedan av dem med hushållspapper. De tar nämligen upp såserna och dess smaker bättre när de är torra.

Använd dig av ekologiska och gärna kravmärkta produkter så långt det går

Nu till receptet:

kycklinginnerfiléer, valfri mängd. Ta bort den vita senan som sitter i mitten på filéerna om du vill.
1-2 tsk kokosolja
2 finhackade stora vitlöksklyftor
torkad finhackad lök (Finns ekologisk från Urtekram)
örtsalt
2 dl grädde
ca 1 dl vatten
3 tsk dijonsenap. (Kung markattan har utan citronsyra. Ica´s har tillsatt citronsyra i sin ekologiska och har benämnt det enbart som syra. Lurigt värre). 
ca 1 msk torkad smulad timjan
0,5 kycklingbuljongtärning
1 msk tomatpuré


  1. Stek kycklingfiléerna i kokosolja och krydda dem rejält med örtsalt och torkad lök
  2. Tillsätt de hackade vitlöksklyftorna
  3. Blanda i grädden, senap, timjan, buljong och tomatpuré
  4. Låt koka ihop
  5. När grädden tjocknat så tillsätter du vatten allt eftersom det kokar ihop. Kanske behöver du mer vatten än 1 dl. 
  6. Smaka av




Jag hoppas ni har överseende med att jag inte skriver så mycket just nu. Det kommer att bättra sig när jag kommer hem från stugan och får tillgång till bättre wi-fi. Jag har det som en liten semester här i stugan med så lite dator och mobil som möjligt.



Ja e ere fest så serveras det lite smått och gott till badet. Grönsakerna (Blomkål, morötter och gurkstavar med hemgjord dip blev faktiskt favoriten och chipsen blev över och fick slängas. Härligt när det mer hälsosamma vinner kriget 😉




således artikel Jättegod Dijon- och Timjankyckling

det är alla artiklar Jättegod Dijon- och Timjankyckling Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Jättegod Dijon- och Timjankyckling adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/jattegod-dijon-och-timjankyckling.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Jättegod Dijon- och Timjankyckling"

Skicka en kommentar