Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus

Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus
länk : Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus

Läs också


Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus

Svensk totalförsvarsplanering börjar ge sina små spår. Det framgår nu i en artikel hos Södermalmsnytt att Södersjukhuset fortfarande ingår i krigsplaneringen, då järnvägstunneln under sjukhuset inte får byggas om till cykeltunnel.
Utsikt söderut från Södersjukhuset.
Försvarsmakten har stoppat planerna, eller snarare önskemålen, om en cykeltunnel vid Skanstull, där ett järnvägsspår försvinner in i berget under Södersjukhuest. Mindre känt är att denna tunnel har en station under mark, varifrån man kan lasta av in till Södersjukhusets bergrum, som uppfördes för att fungera som ett skyddat krigssjukhus.

Försvarsmaktens samhällsplanerare Anders Ferdinandson säger till Södermalmsnytt:
"Sedan 2015 har vi fått i uppdrag av regeringen att ha totalförsvarsberedskap. Det betyder att vi måste ha spåret tillgängligt för att kunna frakta förnödenheter, eller människor om det blir riktigt illa, till Södersjukhuset. [...] Bedömningen nu är att det inte går att göra några förändringar, den funktion spåret har i dag är den funktion som vi beräknar kommer behövas."
Behovet kommer kvarstå så länge Sveriges totalförsvar har behov av sjukhus, dvs tills vidare, så spåret kan inte exploateras till annat bruk.

Järnvägsspåret är utan kontaktledningar, så det ska trafikeras av diesellok, vilket innebär att det fortfarande finns kvar sådana inom totalförsvarsplaneringen, även om det kan bero på att man via förfogandelagen förfogar över sådana i privat ägo.

Överlag ett positivt besked och kvitto på att det faktiskt i det tysta pågår totalförsvarsplanering i Sverige igen.


således artikel Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus

det är alla artiklar Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/sodersjukhuset-fortfarande-krigssjukhus.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Södersjukhuset fortfarande krigssjukhus"

Skicka en kommentar