Partisympatierna består - ej samma som valresultat

Partisympatierna består - ej samma som valresultat - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Partisympatierna består - ej samma som valresultat, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Partisympatierna består - ej samma som valresultat
länk : Partisympatierna består - ej samma som valresultat

Läs också


Partisympatierna består - ej samma som valresultat

SCB publicerade idag sin partisympatiundersökning, vilken skiljer sig stort mot deras samtidiga undersökning om hur man skulle rösta om det vore val. Vad somf ramgår är att partisympatierna består, men många tänker inte rösta på det parti de sympatiserar med. Främst drabbar detta Moderaterna och Sverigedemokraterna.
Partisympatiudersökningen skiljer sig alltså från hur man kommer rösta.

Exempelvis anger 21.3% att de sympatiserar mest med Moderaterna, men endast 18.1% tänker rösta på partiet. 

Tvärt om gäller för Sverigedemokraterna. Endast 13.5% anger att de faktiskt sympatiserar mest med partiet, men 18.4% säger att det skulle rösta på dem om det vore val idag.

För övriga partier kan man säga att sympatierna och hur man skulle rösta inte skiljer sig speciellt mycket. Överlag är skillnaderna små för övriga partier. 
Skillnaden mellan röst vid val idag och partisympatier.
Förenklat ser det ut som att samtliga partier utom C och KD tappar sympatisörer till SD. En anpassning av politik och retorik skulle kunna vinna tillbaka dessa väljare.

SD:s egentliga sympatistöd har inte ändrat sig mycket från valresultatet i valet 2014, där man fick 12.9%. Stödet i opinionen är alltså inte den tidigare kärnan av rasister, som antagligen mest handlar om de 5.7 procentenheter man fick i valet 2010, även om det är just de som utgör den sk SD-svansen som skriker i högan sky på Internet (se de vita kränkta männen i kommentarsfältet nedan).

En tydlig omläggning av retorik och politik torde vinna tillbaka väljarna. Detta gäller i synnerhet för Moderaterna. Moderaterna har dock svängt vad gäller invandringspolitiken, men ser fortfarande ut att tappat sympatisörer som likväl tänker rösta SD. Det kan bero på att väljarna kommer ihåg Moderaternas svek i kärnfrågorna lag och ordning och försvar, som man helt övergav under alliansregeringen. 

Kärnbudskapet är att Sverigedemokraterna må vara näst största parti vid val idag, men partiet har inte alls lika många sympatisörer. Det handlar helt enkelt om proteströster, sannolikt gällande partiets enda egentliga fråga, invandringspolitiken - övriga frågor kommer man alltid släppa i en förhandling till fördel för kärnfrågan och är bara till för att lura till sig röster.


således artikel Partisympatierna består - ej samma som valresultat

det är alla artiklar Partisympatierna består - ej samma som valresultat Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Partisympatierna består - ej samma som valresultat adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/partisympatierna-bestar-ej-samma-som.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Partisympatierna består - ej samma som valresultat"

Skicka en kommentar