titel : Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli
länk : Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli
Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli
Filbunke
½ l. lantmjölk
1 dl grädde
200 g filbunke
Hetta upp mjölken i kastrull, skall ej koka, ta från värmen och rör ner grädden. Låt svalna till ca 25-30 grader, rör ner filbunke. Häll upp i skålar/koppar, ställ på köksbänk i rumstemp (helst en varm sommardag, utan risk för åskväder!) med en kökshandduk över. Låt stå tills det stelnar, ca 24 timmar, kyl. Malen ingefära att strö ovanpå.
Kanel- och äppelmüsli
1 påse (180 g) "Salladsmix" (solrosfrön, pumpakärnor, pinjenötter)
2 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
2 dl riven kokos
4 tsk ceylonkanel
1/2 tsk havssalt
3 msk kokosolja
3 msk vatten
125 g torkade äppeltärningar (använde Urtekram)
Ställ en skål med kokosolja i varmt vatten så det smälter. Hacka mandel och nötter. Blanda alla torra ingredienser, arbeta in den smälta kokosoljan och vattnet. Häll ut på plåt med bakplåtspapper och rosta (rör någon gång under tiden och passa noga för jämn rostning) i 150 graders ugn tills torrt med fin färg. Låt plåten stå kvar med ugnsluckan på glänt i eftervärmen så nötterna blir helt knapriga. Blanda ner de torkade äppeltärningarna när müslin svalnat.
således artikel Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli
det är alla artiklar Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/07/sommarfrukostar-hemgjord-filbunke-eller.html
0 Response to "Sommarfrukostar: Hemgjord filbunke eller fjällfil med kanel- och äppelmüsli"
Skicka en kommentar