Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är"

Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är" - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är", Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är"
länk : Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är"

Läs också


Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är"

Försvarsmakten har satsat på en ny inkluderande rekryteringskampanj, som visar att alla som klarar kraven är välkomna till det svenska försvaret. När endast fem promille deltar i det väpnade försvaret av landet vill man förstås få så breda grupper sökande som möjligt, för att kunna välja de mest lämpade. Kampanjen har förstås fått diverse lättkränkta att gå i taket över att kvinnor och balettdansare är mer dugliga att försvara Sveriges nationella oberoende, frihet och demokrati, än forna tiders tvångsrekryterade köttvägg, där i princip alla män uppfyllde de obefintliga kraven.
Den första filmen ovan visar upp pansarskyttesoldaten Ida, som också är konstnär vid sidan om soldatyrket. Den andra filmen nedan visar upp den numera pensionerade balettdansaren Jens, som nu är signalmatros. Balettdansare är som bekant inga fjollor, utan bland de mest vältränade och smidiga fysmonstren som finns, men tydligen kränker även detta folk.
När vi hade det gamla värnpliktsförsvarets köttvägg gjorde 40-45% av befolkningen lumpen, dvs i princip alla män. Undantagen var kanske de som hade mentala eller fysiska handikapp av så kraftig art att de fick frisedel, samt en del andra.

Kraven var också obefintliga, både vad gäller mental såväl som fysisk lämplighet, och de flesta gubbar som idag drömmer om den gamla goda tiden hade aldrig klarat av antagningskraven för dagens yrkesförsvar.

Idag har Försvarsmakten cirka 50 000 anställda, eller fem promille av befolkningen i landet.

Det betyder att man vill ha så många sökande som möjligt till försvaret, såväl kvinnor som män, såväl konstnärer som balettdansare. Allt för att få ett urval att kunna välja de mest lämpade till varje tjänst. Med fem promille i det väpnade försvaret kan vi inte slösa bort platserna på omotiverade taniga tonåringar med stora personliga utmaningar.

Det gamla pappersinvasionsförsvaret handlade om att på pappret visa upp en stor numerär, att de antagligen inte bibehöll de obefintliga fyskraven efter muck, än mindre kompetensen var av mindre värde. Det gällde att ha snygga siffror, inte bra soldater. 

Själv låg jag på pansarskytte, och vid en avstämningspunkt för fyskraven så var dessa att man skulle - utan utrustning - kunna springa två kilometer på tretton minuter och sedan göra tio armhävningar. Detta som skyttesoldat, eller åtminstone som kompani/plutonsbefäl (KB/PB), som hade lite högre krav än själva soldaterna. 

Det var nog inte många av de pansarskyttesoldaterna som hade klarat av dagens Försvarsmakt, där bara den personliga utrustningen sticker iväg över 20 kg, oaktad understödsvapen och annan grupputrustning.

Så folk får väl vara kränkta. Men ni behöver inte oroa er. Det är ingen kvotering av vare sig kvinnor, män, balettdansörer eller konstnärer, utan bara stenhårda antagningskrav i svart på vitt, och stenhårda fyskrav som även för hemvärnet testas regelbundet. Och då är det inte springa två kilometer på tretton minuter i gympaskor och träningskläder, utan på kanske 8 - 12 minuter i full stridsutrustning och tunga kängor, beroende på tjänst. Och jag killgissar att några tio armhävningar inte gäller längre heller, om det inte möjligen är med 20 kg utrustning på.

Framför allt så behöver ni inte vara oroade över att de fem promille som har tjänst i Försvarsmakten, oavsett om de är kvinnor eller män, inte klarar kraven. Det är inte som förr när alla skulle med, och kraven var därefter. Det vill säga obefintliga. 

Allt var inte bättre förr, även om äldre gnällspikars minne antagligen var bättre och med åldern blivit allt mer förvirrad.

En annan ledtråd är att Försvarsmakten är till för att försvara svensk demokrati, nationellt oberoende, frihet och säkerheten för landets medborgare. Alla medborgare, utom möjligen de som åt främmande makt med eller utan vapen i hand vill avskaffa denna demokrati och frihet. 

De unga som finns i dagens försvar har också en annan värdegrund och andra värderingar än invasionsförsvarsromantikernas 40+. Världen går nämligen vidare. Man kan gissa att mycket av det kränkta gnället handlar om just detta - att gamlingar känner att de är just gamla och bär på förlegade värderingar. När de således får se soldater som har lite modernare värderingar, som att försvara allas rätt att vara som de är, och komma som de är till Försvarsmakten, så kommer kränktheten som ett brev på posten. Förr eller senare, men ofta inte alls.

Så beskedet är kom som du är till Försvarsmakten. Klarar du kraven mentalt, fysiskt, motiveringsmässigt och ställer upp på värdegrunden om att försvara Sverige och alla i landet, så är du välkommen.


således artikel Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är"

det är alla artiklar Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är" Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är" adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/05/forsvarsmaktens-nya-kampanj-kom-som-du.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Försvarsmaktens nya kampanj "Kom som du är""

Skicka en kommentar