titel : Uppföljning odling och växthus
länk : Uppföljning odling och växthus
Uppföljning odling och växthus
Så här i mitten av juli är odlingarna i full gång, och många måltider är i princip 100% egenproducerade. Här följer en liten uppföljning kring odlingen och det nya växthuset.Det har hänt en del sedan sist. |
Odlingarna producerar för fullt nu. Förutom kryddor, så finns det färskpotatis, gurka, sallad och vaxbönor i överflöd. Tomaterna har inte blivit röda än, men ett antal burkar med smaksatt grön tomatmarmelad har redan framställts. Samtidigt finns det hundratals gröna tomater kvar och några kan börja anas gå mot orange nu.
Standardlunchen kan vara färskpotatis och vaxbönor till exempelvis lammkött, eller om man vill lyxa till det och ha inköpta proteiner gärna rimmad torsk i smält smör (enkelt och genialiskt gott - tag torskfiléer, gärna frysta, lägg i rejält saltat vatten i några timmar, häll av vattnet, lägg i en ugnsform, täck torsken med skivat smör, in i ugnen på 125 grader i 10-15 minuter). Till körs normalt en sallad på ruccola, machésallad och färsk skivad gurka.
Odlingsbänkar. Senap längst bort, sedan frilandsgurkor (locket ska monteras bort där nu), jordgubbar och närmast kameran sallad. Bortanför växthuset skymtas en av potatisodlingarna. |
Det växer även jordgubbar fortfarande, och vi drunknar i ruccola och machésallad. Senapen står i full blom.
Hur går det med dina odlingar denna sommar? Eller odlar du bara skägg?
således artikel Uppföljning odling och växthus
det är alla artiklar Uppföljning odling och växthus Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Uppföljning odling och växthus adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/07/uppfoljning-odling-och-vaxthus.html
0 Response to "Uppföljning odling och växthus"
Skicka en kommentar