titel : Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
länk : Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
Fisk är både nyttigt, gott och lättlagat! Ändå blir det inte fisk mer än 1-2 gånger i veckan till middag här hemma. Är det fler än jag som skulle vilja äta mera fisk men inte riktigt får till det?Fiskens omega 3-fettsyror skyddar våra hjärtan men de är även bra för vårt kom-ihåg. Omega 3 förbättrar nämligen våra hjärnors kapacitet.
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler.
Det finns alltså flera bra anledningar till att äta fisk ofta.
Men om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta till middag så ska man komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter.
Tänkte att jag kanske kunde inspirera till att äta mer fisk genom att ha ett fisktema här på bloggen den här veckan. Olika tillagningssätt, goda fiskrecept och några snabba vägar till en vardagsmiddag med fisk.
Det är bra att välja att tillaga olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull. Härom dagen åt vi torsk men oftast blir det lax.
Idag är det rödspätta och strömming med panering här på bloggen. Till båda fiskarna passar det att servera potatismos.
Det finns olika sätt att panera fisk. Man kan göra en dubbelpanering, då vänds fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Man får en fin och tät skorpa men paneringen drar åt sig ganska mycket fett vid stekningen.
En annan variant är att först vända filéerna i uppvispat ägg, sedan i finsiktat ströbröd. Salt och kryddor blir jämnast fördelade om man blandar dem i paneringen men man kan även strö direkt på fisken.
Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst. Vänd filéerna i saltat vetemjöl eller finsiktat ströbröd.
Stekt strömmingsflundra
4 portioner
600 g rensad strömming
1 tsk salt
Vitpeppar
1 kruka persilja, klippt
3-4 msk smör till stekning
Panering
1 ägg
1 tsk salt
1 dl ströbröd
Gör så här
Lägg ut de rensade strömmingarna med köttsidan upp och salta och peppra
Fördela persiljan på halva antalet
Lägg ihop strömmingarna två och två
Vänd dem i uppvispat ägg
Vänd dem i ströbröd blandat med salt
Bryn smör och stek flundrorna på måttlig värme så paneringen inte bränns
Stek på varje sida i 3-4 minuter
Servera med potatismos och rårörda lingon
Servera med potatismos och rårörda lingon
Panerad rödspätta
4 portioner
600 g rödspättafiléer
Salt
Vitpeppar
2 dl ströbröd
Smör till stekning
Gör så här
Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar
Panera fisken genom att doppa den i ströbröd
Stek fisken i smör
Servera med potatismos, rivna morötter, tomater och citron
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker
Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen
Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
Rör moset luftigt
Imorgon tänkte jag inspirera med fisk i ugn.
Tills dess, ha det bra!
således artikel Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
det är alla artiklar Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/10/fisk-hela-veckan-i-min-lilla-kokvra.html
0 Response to "Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?"
Skicka en kommentar