Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?

Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
länk : Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?

Läs också


Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?

Fisk är både nyttigt, gott och lättlagat! Ändå blir det inte fisk mer än 1-2 gånger i veckan till middag här hemma. Är det fler än jag som skulle vilja äta mera fisk men inte riktigt får till det? 
Fiskens omega 3-fettsyror skyddar våra hjärtan men de är även bra för vårt kom-ihåg. Omega 3 förbättrar nämligen våra hjärnors kapacitet. 
Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler. 
Det finns alltså flera bra anledningar till att äta fisk ofta. 
Men om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta till middag så ska man komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter.

Tänkte att jag kanske kunde inspirera till att äta mer fisk genom att ha ett fisktema här på bloggen den här veckan. Olika tillagningssätt, goda fiskrecept och några snabba vägar till en vardagsmiddag med fisk.
Det är bra att välja att tillaga olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull. Härom dagen åt vi torsk men oftast blir det lax.
Idag är det rödspätta och strömming med panering här på bloggen. Till båda fiskarna passar det att servera potatismos.

Det finns olika sätt att panera fisk. Man kan göra en dubbelpanering, då vänds fisken först  i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Man får en fin och tät skorpa men paneringen drar åt sig ganska mycket fett vid stekningen. 
En annan variant är att först vända filéerna i uppvispat ägg, sedan i finsiktat ströbröd. Salt och kryddor blir jämnast fördelade om man blandar dem i paneringen men man kan även strö direkt på fisken. 
Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst. Vänd filéerna i saltat vetemjöl eller finsiktat ströbröd. 

Stekt strömmingsflundra
4 portioner

600 g rensad strömming
1 tsk salt
Vitpeppar
1 kruka persilja, klippt
3-4 msk smör till stekning
Panering
1 ägg
1 tsk salt
1 dl ströbröd

Gör så här
Lägg ut de rensade strömmingarna med köttsidan upp och salta och peppra 
Fördela persiljan på halva antalet


Lägg ihop strömmingarna två och två
Vänd dem i uppvispat ägg


Vänd dem i ströbröd blandat med salt


Bryn smör och stek flundrorna på måttlig värme så paneringen inte bränns
Stek på varje sida i 3-4 minuter
Servera med potatismos och rårörda lingon



Panerad rödspätta
4 portioner

600 g rödspättafiléer
Salt
Vitpeppar
2 dl ströbröd
Smör till stekning

Gör så här
 Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar
Panera fisken genom att doppa den i ströbröd
Stek fisken i smör
Servera med potatismos, rivna morötter, tomater och citron



Potatismos

1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker

Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
 Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
 Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen
 Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
 Rör moset luftigt


Imorgon tänkte jag inspirera med fisk i ugn.
Tills dess, ha det bra!




således artikel Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?

det är alla artiklar Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/10/fisk-hela-veckan-i-min-lilla-kokvra.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Fisk hela veckan i Min lilla kokvrå - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?"

Skicka en kommentar