Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter

Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter
länk : Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter

Läs också


Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter

I media sprider sig nu paniken över skärpta amorteringskrav från Finansinspektionen. Alla är sig själva närmast och alla "mångmiljonärer" på bostadskarriären börjar nu bli nervösa. Beskedet är tacksamt, då man kan få en syndabock att ta ut sin rädsla över de senaste månadernas prisfall på - nämligen Finansinspektionen.
Kan bli gungigt framöver.
Finansinspektionen har skrivit en utmärkt motivering till sitt beslut (PDF), där man konstaterar att ytterst få kommer drabbas. 
"Finansinspektionens beräkningar indikerar att omkring 15 procent av nya låntagare skulle beröras av det skärpta amorteringskravet i nuläget. Det skärpta kravet innebär alltså ingen dramatisk förändring, utan det är fråga om att bromsa upp den ökning av skuldkvoterna som pågått under en längre tid. Fortsätter bostadspriserna att stiga, kommer fler att beröras. Stannar prisuppgången av blir det däremot färre. Kravet fungerar på så vis som ett slags stabilisator."
Endast var sjunde ny låntagare kommer påverkas. De som redan har lån behöver inte oroa sig alls.

Problemet är snarare att alla som sett sig själva som mångmiljonärer på sin bostadskarriär nu börjar bli nervösa efter de senaste månadernas prisnedgång i främst Stockholm. Där vi hittar mediaeliten, som nu driver drevet mot Finansinspektionens ansvarstagande. Rädslan är att bostadspriserna ska gå ner och det måste stoppas. Illusionen av rikedom måste upprätthållas.

Hos Kvartal konstaterar Demoskops opinionschef Peter Santesson att bostadsbubblan har gjort att folk känner sig inbillat rika, vilket är helt i linje med vad den här bloggen brukar skriva.
"Inte minst stigande bostadspriser ger en varm men tämligen illusorisk förmögenhetskänsla: ”Har du sett älskling? Vi har blivit mångmiljonärer på radhuset medan vi låg och sov!”"
Pengarna går inte att omsätta - flyttar du är nästa bostad lika dyr. Allt du egentligen fått är en latent skatteskuld till staten på en andel av din bostad, som inte blivit bättre bara för att den ökat i värdering.

Och nu verkar nervösa journalister och proffstyckare se ljuset i slutet av bostadsbubbletunneln, och inser att det inte är solen, utan det annalkande tågets strålkastare. Så låt oss peka finger på Finansinspektionen. Det är en tacksam syndabock.


således artikel Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter

det är alla artiklar Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/media-nervost-av-skarpt-amorteringskrav.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Media nervöst av skärpt amorteringskrav - FI menar mycket små effekter"

Skicka en kommentar