SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%

SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15% - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%
länk : SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%

Läs också


SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%

"Two men say they're JesusOne of them must be wrong" - Dire Straits, Industrial Disease
SEB menar i en analys att prisfallen på bostäder stannar på 5-10% och inte kommer påverka i någon större utsträckning. Mäklarfirman Erik Olssons VD menar att prisfallen är större än rapporterade och handlar om 10-15%.
Ljuset i slutet av tunneln?
SEB har alltså levererat sin Nordic Outlook med rubriken "Världsekonomin lyfter på bred front" och konstaterar att bostadspriserna inte kommer falla mer än högst 5-10%.
"Stark konjunktur/arbetsmarknad, låga räntor och fortsatt brist på bostäder talar ändå för en måttlig boprisnedgång. Huvudscenariot är att prisfallen stannar på 5-10 procent; inte tillräckligt för att i någon större utsträckning ändra tillväxtbilden"
I övrigt är Nordic Outlook en sk guldlocksprognos, inte för varmt, inte för kallt, utan allt blir perfekt. KPI och KPIF runt 1.8%, tillväxt på 2.4 - 3.2%, fallande arbetslöshet mm.

Erik Olsson, VD:n för mäklarfirman Erik Olsson och ordförande för FAstighetsmäklarförbundet säger däremot till Ekot att fallet i bostadspriser är större än vad statistiken visar. Den officiella statistiken alltså.
"Vi har prisnedgångar som är tio till femton procent. Statistiken kanske bara visar runt fem procent, men det finns ett mörkertal i form av de bostäder som man hade velat sälja men som fortfarande är ute till försäljning."
T ex är ju Mäklarstatistiks siffror tremånaders volymvägt medel och visar inte vad som faktiskt har skett oktober-november.

Så vem har rätt - SEB eller Erik Olsson? Bägge kan inte ha det.

Dock kan vi vänta oss en tjurfälla i bostadspriserna. Kanske stoppar nedgången här någonstans, följs av en upprekyl, och sedan kommer kraschen på riktigt. SEB kanske bara pratar om botten innan tjurfällan?


således artikel SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%

det är alla artiklar SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15% Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15% adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/seb-boprisfall-stannar-pa-5-10-maklare.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "SEB: Boprisfall stannar på 5-10% - Mäklare: Större tapp än officielt, 10-15%"

Skicka en kommentar