Riksbanken: Bitcoin är inte pengar

Riksbanken: Bitcoin är inte pengar - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Riksbanken: Bitcoin är inte pengar, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Riksbanken: Bitcoin är inte pengar
länk : Riksbanken: Bitcoin är inte pengar

Läs också


Riksbanken: Bitcoin är inte pengar

Riksbanken menar föga överraskande i en ekonomisk kommentar att de ettor och nollor som brukar kallas för kryptovalutor inte uppfyller kriterierna för att vara pengar. Man kallar ettorna och nollorna för kryptotillgångar istället.
Dagschart BTCUSD, dvs Bitcoin i amerikanska dollar.


Rapporten är författad av Riksbankens Gabriel Söderberg och har titeln Är Bitcoin och andra kryptotillgångar pengar? (PDF)

Man konstaterar att Bitcoin och andra kryptovalutor inte är pengar, då de vare sig har stabil värdering, officiell utgivare och garant och alltså "saknar förutsättningar att utgöra välfungerande betalmedel". Någon större risk för att påverka den finansiella stabiliteten finns inte, även om förstås enskilda bubbelspekulanter kommer drabbas.

Angående riskerna:
"Användningen och innehavet av kryptotillgångar är alltså låga i förhållande till den totala ekonomin i Sverige och världen. Samtidigt är kryptotillgångar ett område som snabbt förändras. Med runt 1500 olika kryptotillgångar är det också svårt att överblicka hur utvecklingen ser ut. Men den fortfarande relativt begränsade omfattningen av kryptotillgångarnas användning gör dock att risken för finansiell stabilitet i nuläget är liten. Samtidigt innebär den höga volatiliteten i kryptotillgångar risk för fortsatta prisfall som kan leda till stora förluster för privatpersoner."
Man gör också samma slutsatser som bloggen gjorde för många år sedan, dvs att det blir inflation i antalet kryptotillgångar:
"På sikt är det inte omöjligt att förekomsten av ständigt nya kryptotillgångar kan medverka till ett stort inflationstryck på alla kryptotillgångar. Även om varje enskild kryptotillgång har underliggande principer som hindrar överutgivning av tillgångar, talar den snabba ökningen av antalet oberoende kryptotillgångar för att det inte finns några hinder för ständigt nya sådana ska skapas. Det skulle därför kunna uppstå en överutgivning sett till det totala antalet kryptotillgångar med förlust av värde som resultat. Det är också här liknelsen med metallismen upphör: för det totala antalet kryptotillgångar finns det ingen given gräns."
Problemen med kriminalitet och hopplöst enorm och absurd energiåtgång utan att förbättra för mänskligheten tas också upp.

Riksbanken avrundar med att en eventuell framtida e-krona kommer vara en riktig elektronisk valuta, eftersom den är utgiven av staten och centralbanken och garanteras av just svenska staten, samt vara knuten till svenska kronan samt att det finns någon som tar ansvar för infrastrukturen.

Rapporten är intressant läsning, men inget nytt för bloggens läsare, annat än att Sveriges Riksbank på punkt efter punkt håller med bloggen.

Rapporten kommer förstås gå rakt över huvudet på alla de bloggläsare som deltar i pyramidspelet Bitcoin - eller förlåt aldrig någonsin köpt eller sålt några Bitcoin och inte alls smiter ifrån skatt - och dessa kommer förstås i sedvanlig ordning idiotförklara detta inlägg i kommentarsfältet nedan:


således artikel Riksbanken: Bitcoin är inte pengar

det är alla artiklar Riksbanken: Bitcoin är inte pengar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Riksbanken: Bitcoin är inte pengar adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/riksbanken-bitcoin-ar-inte-pengar.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Riksbanken: Bitcoin är inte pengar"

Skicka en kommentar