Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet

Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet
länk : Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet

Läs också


Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet

Om du är under 20 år gammal får du inte läsa nedanstående text. Klicka på denna länk istället.
Etikettens framsida.
Nu har mitt eget utvalda lagringsvin anlänt till Systembolagets beställningssortimentet. Vinet heter Lars Wilderängs Preparatus Supervivet och är en fransk Côtes du Rhône lämplig för lagring. Man kan beställa det sex flaskor åt gången från Systembolagets websajt och välja till vilken butik eller ombud man vill få vinet levererat för avhämtning.

Min tanke är ett gott och användbart vin att preppa för lagring - allt från för att växa till sig över åren, till att använda vid gäster, eller med fördel ge bort som present. Extra uppskattat brukar vara att ge bort ett vin man har lagrat några år själv, då det blir en unik gåva som inte kan köpas över disk av vem som helst. Och i ett krisläge kan preppsen förstås kombineras med ett gott vin.

Preparatus Supervivet går utmärkt att dricka omgående även utan ytterligare lagring.

Vinet passar också till grillat så här sommartid, men pga eldningsförbuden har det inte varit särskilt aktuellt än så länge.

Texten från vinflaskan lyder som följer:
"Preparatus Supervivet. Den förberedde överlever. God planering och proaktivitet är en investering i framtiden - det här vinet är noga utvalt för att kunna lagras länge, och vinna på det. Det kommer att utvecklas positivt fram tills du väljer att avnjuta det - oavsett om det är till en enkel kvällsmåltid eller ett scenario som äger rum om flera år.
Vinet består av Grenache, Syrah och Carignan från gamla rankor som odlas i Cairanne i södra delen av Rhône-dalen. Det ger vinet komplexitet och djup. Druvorna plockas för hand när de har nått optimal mognad, och sorteras noggrant.
Resultatet är ett fylligt, fruktigt, kraftfullt och balanserat vin. Med några års mörk och sval lagring kommer det att mjukna och dra mer mot läder, svarta oliver och tobak. Vinet passar till rätter av nöt, lamm och vilt, med smakrika tillbehör som t.ex svamp och rotfrukter. Hårda lagrade ostar som Västerbottenost eller Parmesanost är också en god matching, även andra smakrika ostar som t.ex Roquefort.
Författaren Lars Wilderäng har skildrat flera framtidsscenarier och inspirerat många till att förbereda sig för framtiden och lägga upp egna lager. Han har valt ut det här vinet på grund av dess karaktär, smak, möjligheter att matcha med mat – men framför allt för att det vinner på att lagras för framtida bruk."
Lite informationstext nedan.

Den förberedde överlever

Det finns flera bra anledningar till att lagra vin. Det är en ren investering när ett välvalt vin blir ännu bättre och ger en större smakupplevelse av att lagras i några år. Sedan har vi begreppet prepping som har blivit bekant för de flesta - generellt sett är det en klok riskminimering, som underlättar det praktiska. Vill du kunna dricka ett riktigt bra lagrat vin även efter apokalypsen så får lagringen påbörjas i god tid. Apokalypsens dimensioner kan förstås variera.

Preparatus Supervivet är ett vin som både kan avnjutas direkt, och kan med fördel lagras i flera år.

De flesta vet att ett vin kan vinna på lagring, men få vet hur länge lagringen kan ske innan vinet tappar sina kvaliteter. En flaska rött vin kan vanligtvis sparat i ett par år. Vissa klarar över 5 år, och ännu färre vinner på att lagras längre. Ett vin som inte är avsett för lagring förlorar sin fräschhet och ungdomlighet och blir rentav sämre.

Lagringsprocessen

Vinet utvecklas genom att den minimala mängden syre som fångats i flaskan interagerar med vinet under en längre tid. Den lilla mängden luft binder samman de ämnena som ger vinet dess säregna smak, och göra att det blir mer komplext då smakerna har hunnit bindas samman. Tanninerna oxideras och garvsyran ger plats till mjukare och mer komplexa smaker. Druvsorten, jästsorten, jordmån och klimat där druvorna odlades har stor betydelse här, liksom eventuella blandningen av druvor samt tidigare lagring på olika fat.

Lagringstips

För att maximera lagringstid bör lagringstemperaturen vara sval, helst mellan 10-12 grader. En källare är ett bättre val för vinlagring än ett skåp eller kylskåp; det är tex. enklare och mer energieffektivt att hålla rätt temperatur i en källare. Utrymmet där vinet lagras skall vara helt mörkt. Ljuset är en av de faktorerna som kan förstöra det lagrade vinet, likaså vibrationer från kylskåpskompressor eller hemelektronik som står för nära. Vinkorken kräver en luftfuktighet på ca 60-80% för att inte torka ut, och det är också naturligt lättare att uppnå detta i en källare. Se till att vinflaskor ligger ned så att insidan av korken är fuktad, detta förhindrar uttorkningen ytterligare. Många andra livsmedel skall lagras svalt och mörkt, så en bra vinkällare ger synergi vid seriös prepping.

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet kan beställas sex flaskor åt gången från Systembolagets beställningssortiment här.


således artikel Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet

det är alla artiklar Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/08/lars-wilderang-lanserar-eget-vin.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Lars Wilderäng lanserar eget vin - Preparatus Supervivet"

Skicka en kommentar