titel : Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel)
länk : Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel)
Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel)
Pizzabotten av äggvitor
3 - 4 äggvitor
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 ½ dl pofiber
1 tsk bakpulver
Vispa samman och bred ut på bakplåtspappersklädd plåt (täckte hela plåten). Grädda i 200 graders ugn ca 30 minuter, vänd bottnen efter halva tiden (lägg nytt bakplåtspapper på bänken, lägg ner bottnen med ovansidan ner, dra bort det använda bakplåtspappret försiktigt). Låt svalna på galler, använd direkt eller rulla ihop, lägg i plastpåse och frys för användning vid senare tillfälle. Använde mig av detta recept för ovanstående. Skall så småningom uppmärksamma stora bra kommersiella bloggar som publicerar recept på liknande mat som jag samlar samman här på min lilla okommersiella pytteblogg.
"På tal om" kommersiell... mycket snack om kollagen och MSM på hälsobloggar nuförtiden. De där dyra pulvren kan man gott - tycker jag, så får andra tycka vad de vill - ersätta med kollagenrik mat (som t.ex. benbuljong, av nöt- eller kyckling förslagsvis) och C-vitamin (i grönsaker eller tillskott, inte så dyrt vitamintillskott, går heller inte att överdosera). Svavel (MSM) finns t.ex. i fisk, nötkött, vitkål, rå lök och oliver. Kombinationen med A-vitamin (finns i t.ex. ägg och lever) lär vara kanon. Och nej, det handlar inte bara om att undvika åldersrynkor... man kan gott tro det i vår utseendefixerade tid. Förutom i hud och bindväv finns kollagen även i våra senor, i brosk och i muskler, d.v.s. viktiga grejer att vårda, även genom kostval. Inte så ofta man hittar ben/led av nöt att köpa i livsmedelsbutikerna, vanligt förr att det kokades köttsoppa av sådant. Kan man inte försöka skapa en ny trend som ökar utbudet av den typen av mat? Tillsvidare finns ju alltid hela kycklingar att slökoka och därefter koka ur ben, brosk och skinn för en bra benbuljong. Inte fy skam det heller!😊
således artikel Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel)
det är alla artiklar Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel) Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel) adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/09/bra-recept-pa-pizzabotten-av-aggvitor.html
0 Response to "Bra recept på pizzabotten av äggvitor (+ några tankar kring kollagen och svavel)"
Skicka en kommentar