titel : Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt
länk : Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt
Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt
Heeeej!
Här hemma håller jag på att slipa och måla möbler. Jättekul! ..... när det är klart.
Har ett gammalt bord som jag ska byta bordsskiva på och måla vitt, om jag nu inte hinner ändra mig. Hade först tänkt mig en mörkare bordsskiva, men då blir det svårt om man vill använda duk någon gång.
Mellan varven blir man ju hungrig och då må man ju käka lite. Hade köpt hem solrosburgare (eko gourmet) som jag även har skrivit om förut. Jag hittar mina på Coop.

Till "bröd" stekte jag skivor av butternutpumpa. Pumpa är billigt nu och smaken gifter sig jättebra till dessa burgare. Jag använder då den smalare biten närmare skaftet som är utan kärnor. Skär biten i 1 cm tjocka skivor och skär bort skalet runt om skivorna.
Gott till pumpan och den nötiga burgaren är lite sötma och syra i form av äpplen, pressad citron och mörk balsamvinäger.
Smörstekt brysselkål, färsk vitkål, sallad i olika former samt salladslök fullbordar menyn.
Örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver, korianderkrydda
Smör eller ghee
Ca 5 st brysselkål
1/2 äpple typ Pink Lady eller Royal Gala
1/2 tsk pressad citron (finns ekologisk på flaska)
1 tsk mörk balsamvinäger
2 solrosburgare
• Ansa brysselkålen och dela dem på hälften. Skär äpplet i bitar. Lägg äppelbitar i en liten skål och pressa över citron.
• Skiva pumpan i 1 cm tjocka skivor, skala och krydda med paprika, koriander, örtsalt och dofta över lite vitlökspulver.
• Stek skivorna i ghee eller smör på strax under medelvärme sammanlagt ca 10-12 min tills de är mjuk men ändå har en fasthet i sig. Lägg åt sidan och gör ren pannan med papper.
• Höj värmen lite. Stek brysselkålen i smör/ghee och krydda med örtsalt. När brysseln har fått fin färg så tillsätter du äppelbitarna med citronsaften. Låt vätskan koka in.
• Tillsätt balsamvinäger och låt även den koka in. Ta upp och lägg åt sidan.
• Gör ren pannan med papper och stek solrosburgarna enligt anvisning på paketet.
Lägg en skiva pumpa på tallriken, lägg på burgaren och lite sallad. Lägg på en skiva härligt stekt pumpa som ett "hamburger-bröd" Servera med salladsmix, tunnstrimlad vitkål och salladslök.
Värme & Kärlek
Christina
således artikel Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt
det är alla artiklar Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/10/solrosburgare-med-butternutbrod-apple.html
0 Response to "Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt"
Skicka en kommentar