titel : Het kikärtsgratäng med curry och banan
länk : Het kikärtsgratäng med curry och banan
Het kikärtsgratäng med curry och banan
Hur är det hos er, har ni vinter? Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till. Så idag får man vara ute i god tid och ta det försiktigt i trafiken. För min del får det gärna komma en rejäl omgång snö och sedan vara några minusgrader så snön inte smälter bort direkt. Är det vinter så är det :)I går höll jag mig mest inomhus och fixade med lite av varje som behövde fixas med. Bland annat så bokade jag en veckas sommarsemester för mannen och mig på Bornholm. Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet ;) så går det snabbt och snart är vi där. Har ni varit på Bornholm? Har ni några tips på bästa maten, stranden eller sevärdheten?
Det blev lite mat lagat igår också när jag pulade här hemma. Det blev en slags vegetarisk variant på Flygande Jakob. Receptet hittade jag i Toves kök, som har en massa fina vegetariska recept på sin blogg. Kika in vetja!
Het kikärtsgratäng
ca 4 portioner
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
1 gul lök
200 g färska champinjoner, skivade
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 dl standardmjölk
2 dl crème fraiche
0,5 dl chilisås
0,5 dl mangochutney
1 tsk sambal oelek
2 tetror kikärtor
1 krm grovmalen svartpeppar
Salt efter smak
1 banan
ca 2 dl riven lagrad ost
ev. saltade rostade solroskärnor till garnering
Gör så här
Smörj en ugnsfast form med lite matfett
Skala och finhacka löken och vitlöken
Skölj av paprikan, kärna ur och skär den i strimlor
Stek champinjonerna med löken och paprikan i oljan i ca 8 - 10 minuter
Tillsätt vitlöken, curryn och paprikapulvret
Stek champinjonerna med löken och paprikan i oljan i ca 8 - 10 minuter
Tillsätt vitlöken, curryn och paprikapulvret
Låt steka under omrörning i ca 1 min
Rör ner mjölken, crème fraichen, chilisåsen och chutneyn
Tillsätt sambal oelek och kikärtorna
Låt allt koka ihop i ca 5 min
Smaka av med svartpeppar och salt
Häll över i ugnsformen
Häll över i ugnsformen
Skala och skär bananen i tunna skivor
Fördela dem, samt den rivna osten, ovanpå kikärtsröran i formen
Ställ in formen i den övre delen av ugnen och grädda i 225 grader i ca 20 - 25 minuter
eller tills osten smält och fått lite färg
Toppa eventuellt med lite rostade solroskärnor
Servera med basmatiris och en sallad
Näpp, nu ska jag ut och sopa fram bilen och halka iväg till jobbet.
Ha en fin måndag och ta det försiktigt i vinterväglaget!
Kram Birgitta
således artikel Het kikärtsgratäng med curry och banan
det är alla artiklar Het kikärtsgratäng med curry och banan Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Het kikärtsgratäng med curry och banan adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/01/het-kikartsgratang-med-curry-och-banan.html
0 Response to "Het kikärtsgratäng med curry och banan"
Skicka en kommentar