Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör

Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör
länk : Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör

Läs också


Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör

Har du provat ugnsbakad rotselleri någon gång? 
Det är en helt fantastisk rotfrukt som smakar nästan som potatis när man tillagat den, fast godare. 
Behåll skalet på, men borsta den ordentligt och skär bort rotfästet. 
Låt den gå länge o ugnen på inte för stark värme så blir den helt underbart ljuvlig. 
Man kan sedan skära den i klyftor, men jag valde att skära tunna skivor. Stekte sedan skivorna i smör tills de fick vacker färg runt om. Efteråt penslade jag skivorna med löksmör, samt herbamare örtsalt. 



Du kan ugnsbaka den dagen före om du vill för att sedan steka strax innan servering. 
Under tiden jag stekte skivorna så körde jag lite fler rotfrukter i ugn på 200 grader i 20-30 min. Jag masserade först in dem med avokadoolja. Krydda när de är klara med örtsalt. Kryddar du dem innan så vattnar sig rotfrukterna. Jag penslade även dem med löksmöret när de var klara.

Jag serverade med ekologisk karré som jag tillagat dagen innan och nu bara värmde upp i ugnen. En klick ekologisk bearnaise eller pepparsås är jättegott till. Eller så väljer du att servera en helt vegetarisk rätt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1 st rotselleri 
70 g smör 
3-4 vitlöksklyftor, finhackad
2 schalottenlök, finhackade
Örtsalt 

Borsta rotsellerin noga och skär bort rotfästet. Linda in den i smörpapper och sedan aluminiumfolie. (Aldrig aluminium närmast maten). 
Ugnsbaka 150 grader i ca 2 timmar eller tills rotsellerin är mjuk. 

Smält smöret och tillsätt vitlök och schalottenlök. Låt puttra ca 10 min på svag värme under omrörning. 
Skär rotsellerin i skivor och stek dem i smör till vacker färg. 
Pensla med löksmöret och krydda med herbamare örtsalt. MUMS!



således artikel Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör

det är alla artiklar Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör adressen https://allmaninf.blogspot.com/2019/03/ugnsbakad-rotselleri-med-vitlok-loksmor.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Ugnsbakad rotselleri med vitlök- & löksmör"

Skicka en kommentar