BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland

BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland
länk : BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland

Läs också


BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland

Försvarsmaktens övningar har upprepade gånger störts av UAV:er på Gotland. Detta bekräftas av Försvarsmaktens pressekreterare Jesper Tengroth. Observationerna utreds, likt man gör med okänd undervattensverksamhet.

Tidigare har Flygvapenövningen och även en övningen Swenex i Stockholms skärgård förra året störts av UAV:er, dvs det som i dagligt tal ofta kallas drönare. Det framkommer nu uppgifter till bloggen att detta har fortsatt och att Försvarsmakten flera gånger har störts av UAV:er när man övar på Gotland.

Sedan förra året har Försvarsmakten permanent närvaro på Gotland i väntan på att den 18:e stridsgruppens pansarskyttekompani är redo, vilket förväntas ske senare i år. De övande enheterna har flera gånger observerat UAV:er.

Pressekreteraren Jesper Tengroth bekräftar detta:
"Det har inkommit observationer om UAV:er på Gotland."
På frågan om antalet observation bekräftar Tengroth att det har skett flera gånger, men vill inte gå in på hur vanligt det är.
"Det är klart att det är fler än en."
Försvarsmakten vill av sekretesskäl inte gå in på hur många incidenter det handlar om, men uppgifter till bloggen från flera olika håll gör gällande att det handlar om en uppseendeväckande siffra.

Av samma skäl säger man inte hur UAV:er påverkar verksamheten eller vad för åtgärder man tar. Tengroth igen:
"Det jag kan säga är att vi utreder naturligtvis det här. Slutsaterna och åtgärderna är inget vi kommenterar."
Annars är man mycket försiktig med att kommentera det hela.

Möjliga egna slutsatser är att det är att främmande makt är mycket intresserad av Försvarsmaktens verksamhet och anläggningar på Gotland. Det mesta pekar rimligtvis på Ryssland, då allt exempelvis USA behöver göra är att besöka oss, om man vill ta del av verksamheten. Nyligen besökte en högt uppsatt amerikansk general just Gotland. I övrigt samövar svensk trupp ofta med de västerländska demokratiernas försvar och kännedomen om varandras verksamhet är således redan hög till mycket hög. Flera demokratiska länder kommer delta på försvarsövningen Aurora, som också kommer utspela sig på bland annat Gotland.

Att det skulle röra sig om privatpersoner bakom UAV:erna verkar osannolikt, då det i så fall borde dyka upp YouTube-filmer där drönare filmar Försvarsmaktens övningar.


således artikel BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland

det är alla artiklar BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/breaking-forsvaret-har-observerat-flera.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "BREAKING: Försvaret har observerat flera UAV:er på Gotland"

Skicka en kommentar