EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt

EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt
länk : EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt

Läs också


EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt

EU-kommissionen hävdar att läckorna som bland annat SVT publicerade inte alls satte 2025 som sista tidsgräns för alla länder inom EU (inklusive Sverige - endast Danmark och Storbritannien har undantag från att införa euron). Det finns inget fixt datum menar EU-kommissionen, som dock inte backar från uppgifterna om en EU-skatt ovanpå befintliga skatter.
Det cirkulerar en massa myter och sk fake news kring EU-kommissionens avbön. Nedan följer hela EU-kommissionens pressmeddelande.
"Ingen deadline för euroinförande
Under måndagen uppstod ett missförstånd om att EU-kommissionen skulle kräva att alla medlemsländer inför euron som valuta senast 2025. Uppgifterna säga vara hämtade från ett läckt utkast till diskussionsunderlag om EMU.
Valdis Dombrovskis, vice kommissionsordförande med ansvar för eurosamarbetet, säger i en kommentar:
”Det har uppstått viss förvirring. Det vi diskuterar i det kommande reflektionspapperet är fullbordandet av den ekonomiska och monetära unionen. Det betyder inte att alla EU:s medlemsländer måste gå med i euroområdet. Det finns ingen specifik tidsgräns men vi uppmuntrar naturligtvis alla medlemsstater att göra nödvändiga förberedelser.”
2017-05-22"
Sverige har fortfarande inte något undantag, utan ska införa euron. Endast Danmark och Storbritannien har undantag. Däremot finns det som anges ovan ingen specifik tidsgräns för när euron ska vara införd.

I SVT:s artikel framgick också att man avser att införa en gemensam EU-skatt som befolkningen i EU ska betala ovanpå befintliga skatter. Detta backar inte EU-kommissionen från och nämner inte i sin avbön.

Danmark måste inte gå med i euroområdet. Och inte heller Storbritannien. Dessa har undantag. Så uttalandet "inte alla EU:s medlemslädner måste gå med i euroområdet" är korrekt. Men Sverige måste fortfarande.

Ska man summera är läget inte nytt. Sveriges ska införa euron, då vi är medlemmar i EMU även om vi inte infört sista steget än. Det nya är att vi ska beskattas ytterligare och ytterligare skattemedel ska alltså skickas in till den europeiska centralmakten. EU-kommissionen är alltså lika lyhörd som en miljöpartist kring vad de europeiska folken tycker om EU:s maktfullkomlighet, byråkrati och centralism.

Sedan återstår att se vad man faktiskt skriver i sitt sk reflektionspapper. Man får förmoda att den läckta texten skrivs om för fullt just nu.

En fördel med att införa euron är att vi kan få slut på snacket från alla som titulerar sig "miljonärer" i den svenska skvalpvalutan. Miljonär är man när man har nettotillgångar på flera miljoner i en internationell världsvaluta som USD, GBP, EUR eller CHF. Inte när man har en bostadsrättskarriär med ett netto på en miljon kronor.


således artikel EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt

det är alla artiklar EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/eu-kommissionen-backar-om-tidsgrans-for.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande - men backar inte om EU-skatt"

Skicka en kommentar