Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet? - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?
länk : Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Läs också


Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet? För inga nya bostäder kommer vara billiga.
Nybyggt trygghetsboende i bästa läge med sjöutsikt och 50 meter till Sätila centrum.
Det kommer aldrig mer byggas billiga nya bostäder. Men samtidigt bor svenskarna på mycket stora ytor per person. Ytorna är dock ojämnt fördelade, där många äldre bor kvar i stora villor eller lägenheter de betalat av och bor billigt i. Att flytta utlöser hög beskattning och andra flyttkostnader, förutom att det är en stressfaktor som faktiskt väsentligt kan förkorta livet på äldre. Givet att man inte är för gammal för att flytta kan det dock frigöras stora ytor om vi får igång flyttkedjorna igen.

Ett sätt att få igång dessa är att slopa flyttskatterna och finansiera detta med återinförande av full fastighetsskatt. Det blir "gratis" att flytta, men kostsamt att bo kvar.

Dock måste man i värdighetens namn erbjuda alternativt boende i samma område för att inte rycka upp våra seniorer ur sina sociala sammanhang. Ingen full fastighetsskatt om det inte byggs sk trygghetsboenden eller seniorlägenheter i samma område, dit man kan flytta.

Dessa nya trygghetsboenden kommer inte vara billiga. Hemma i byn har just detta byggts. Arton lägenheter svaldes upp direkt, där de uppfördes femtio meter från centrum med tillgång till all service (mataffär, bank, postombud, apotek, vårdcentral, krog, servicebutik/kiosk, pizzeria, gym, buss, frisör mm). Byggbolaget byggde promt ytterligare en byggnad, som också direkt gick åt.

Istället frigjordes ett stort antal villor och in flyttade nästa generation. De flesta verkar dock inte gått ut på marknaden, utan gått privat inom släkten, förmodligen till barnen eller barnbarnen.

De nya trygghetsboendena har en hyra runt 9 000:- SEK i månaden. Billigt för att vara nybyggt idag, men inte billigt i jämförelse med gamla hyresreglerade bostäder. En tanke kan därför vara att se över det kommunala bostadstillägget.

Tillåt ett högre kommunalt bostadstillägg om man bor i en bostad byggd efter ett visst årtal, och om den totala bostadsytan (inte bara den man får bostadstillägg för) inte överstiger en viss yta. Kort sagt - flyttar du till ett nybyggt seniorboende kan samhället avlasta dina kostnader ytterligare.

Det är förstås olyckligt att det behöver till skattepengar för att få igång flyttkedjorna, men man får se det som ett tillägg på fattigpensionen för de som med sina skatteinbetalningar byggde upp det gamla hyresreglerade Sveriges billiga bostäder.

Eller så låter vi en äldre tant eller farbror bo kvar i sin åttarums skuldfria villa istället, så får väl barnfamiljen flytta in i den nybyggda tvåan...


således artikel Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

det är alla artiklar Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet? Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet? adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/hogre-kommunalt-bostadstillagg-at-aldre.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?"

Skicka en kommentar