Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning
länk : Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

Läs också


Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

Uppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten. Helikopterbesättningar har sjukskrivit sig och basen i Norrtälje är just nu ej operativ.
Foto: Sjöfartsverket.
Bakgrunden är att av okänd anledning filmade ett TV-team från tydligen Uppdrag Granskning en sjöräddnignshelikopter när den landade på basen i Norrtälje. Landningen var dock tvungen att avbrytas på grund av en varningsindikator, och när piloten då behövde lyfta blåstes grus, jord och en pallkrage iväg i riktning mot TV-teamet. Dålig stämning uppstod, men vare sig TV-teamet eller deras utrustning skadades. TV-teamet stod precis utanför stängslet och filmade helikopterplattan som ligger tio meter in på andra sidan. Detta skedde den 11:e maj.

Varningsindikator har inte accepterats som förklaring, utan med stöd av Offentlighetsprincipen har någon begärt ut den svarta lådans loggar. Sjöfartsverket har sagt nej till detta, utan vill ha ärendet prövat i Kammarrätten. Sjöfartsverkets kommunikationsdirektör Ulrica Ekström skriver till bloggen:
"Trots att vi bedriver flygverksamhet är vi inte undantagna från Tryckfrihetsförordningen eller Offentlighets- och sekretesslagen, utan vi som andra myndigheter har skyldighet att lämna ut material som anses vara allmänna offentliga handlingar. Det skiljer oss från övriga flygbolag världen över. Syftet med svarta lådan, FDR att säkerställa flygsäkerheten och ska just användas för det syftet. Situationen vi står inför är komplicerad. En journalist begär ut lådan och informationen av annan anledning än vad den är tänkt för. Sjöfartsverket har en instruktion från regeringen och med den kommer skyldigheter och rättigheter. För att bedriva flygverksamhet måste vi dessutom ha ett tillstånd från Transportstyrelsen, och där har vi att ta hänsyn till gällande EASA-regelverk. Vi saknar möjlighet att avgöra hur vi ska göra på egen hand. Därför är det bra att frågan prövas rättsligt och vi välkomnar Kammarrättens dom."
Besättning på basen i Norrtälje har nu enligt uppgift sjukskrivit sig, förmodligen då de känner sig utsatta för press från media och helikopterbasen i Norrtälje är därför inte operativ i skrivande stund.

80% av sjöräddningen står dock civilsamhällets egenfinansierade Sjöräddningssällskapet för och i övrigt bygger sjö- och flygräddningen på samverkan, inklusive med övriga baser, fartyg, polishelikoptrar, ambulanshelikopter, grannländernas helikoptrar och Kustbevakningens flyg.

Nu återstår att se vad Kammarrättens dom blir, och varför Uppdrag Granskning från början valde att ställa sig tio meter från en helikopterplatta när en helikopter landar. Att ställa sig tio meter från en landande eller startande helikopter och filma tyder på en kompetensutmaning hos TV-teamet.


således artikel Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

det är alla artiklar Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/05/uppdrag-granskning-satter-efter.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning"

Skicka en kommentar