BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt
länk : BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

Läs också


BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

Linnéuniversitetet har anlitat SCB för att göra en stor undersökning om hur svenska folket ställer sig till arvsskatt, men också förmögenhetsskatt och höjd kapitalinkomstskatt. Enkäten inleds med instruktioner om hur man ska tycka och därmed svara om arvsskatt. I enkäten ställs också vård, skola och omsorg mot försvar.
Enkätens förstasida, med politiskt vinklad information, som sedan efterfrågas i enkäten.
En omfattande enkätundersökning från Linnéuniversitetet och SCB inleds med pekpinnar och vinklad information om ärvda förmögenheter. Detta följs sedan upp med direkta frågor på denna information, och frågan om arvsskatt ska införas. 
Nederst efterfrågas den information som man på förstasidan anger som "arv utgör ungefär hälften av befolkningens
totala förmögenhet"
. Av någon anledning är det också intressant att fråga om vård skola omsorg, samt just försvar.
Man inleder alltså undersökningen med att ge svaret på en av frågorna. Dessutom hårdvinklar man informationen om arvsskatt som att det bara drabbar de allra rikaste, och frågar sedan vad man tycker om arvsskatt.
Frågorna om arvsskatt.
Det finns också motsvarande frågor om de klassiska socialistiska tvångsskatterna fastighetsskatt och förmögenhetsskatt, samt huruvida man ska höja kapitalvinstbeskattningen.

Detta är en tydlig påverkan av enkätsvaren och bryter mot all form av vetenskaplighet. Å andra sidan är detta tydligen nationalekonomi, som vi alla vet inte är en vetenskap utan politiskt trams.

Jag har sökt Linnéuniversitetets Spencer Bastani, docent i nationalekonomi och ansvarig för enkätundersökningen per telefon, men ej fått kontakt.

Studien är tydligt utformad för att ge underlag för att svenskarna vill se arvsskatt, förmögenhetsskatt och fastighetsskatt återinförd. Eller som det står på första sidan hur skattesystemet bör utformas.

Man skulle i informationen på första sidan, som inte ska finnas, istället kunnat skriva:
"Arvsskatt gör så att barnfamiljer måste sälja sin bostad om den ena föräldern dör, och brytas upp ur sitt sociala sammanhang ovanpå att förlora en förälder och familjeförsörjare.
Arvsskatt drabbar vanliga människor, som inte kan skatteplanera.
I USA är det först vid ungefär 40 miljoner kronor man betalar en arvsskatt, men i Sverige var det redan vid 70 000 kronor och arvsskatten var upp till tre gånger så hög i Sverige.
Arvsskatt gör att pengar du sparat efter att ha betalat upp till 60% i skatt på inkomsten, sedan ska beskattas med ytterligare 30% om du dör.
"
Men det gjorde man alltså inte. Istället valde man att hävda att de med högst inkomster ärver mest.

Nizar Chakkour, pressansvarig på SCB, säger vid en telefonintervju att undersökningen antagligen är beställd av Linnéuniversitetet och SCB bara genomför den. Undersökningen stor och därmed kostsam.
"I partisympatiundersökningen som vi publicerade igår ingår 9000 personer. 12 000 är ganska många."
Enligt Chakkour ställer inte SCB några ledande frågor eller lämnar ledande information i sina egna enkätundersökningar.

Så var beredd på att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet framöver kommer hänvisa till en "vetenskaplig undersökning" från Linnéuniversitet, som visar att svenska folket vill ha arvsskatt.

Verkligheten är att med dagens bostadspriser kommer barnfamiljer tvingas från hus och hem, när de ska betala upp till miljonbelopp i straffskatt för att den ena föräldern och familjeförsörjaren dör i en bilolycka. Familjeföretag måste säljas, redan skyhögt beskattad inkomst som sparats för framtida bruk ska exproprieras av staten.

Och detta för vanliga människor.


således artikel BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

det är alla artiklar BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/breaking-linneuniversitetet-och-scb-ger.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt"

Skicka en kommentar