Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning

Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning
länk : Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning

Läs också


Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning

Antalet nytillkomna bostadsrätter på Hemnet faller nu efter att de amorteringskraven har tillkommit. Totalt utbud är trots detta dock på de högsta nivåerna på flera år, visar siffror Hemnet delgett bloggen.
Södermalm med skrapan som sträcker sig upp till Himlen.


Till Nyhetsbyrån Direkt säger Hemnets talesperson Staffan Tell att antalet nya lägenheter faller på grund av en påskeffekt men också på grund av de skärpta amorteringskraven:
"Det är intressant att notera att utbudet nu är lägre i Stockholms innerstad än för ett år sedan. Påsken spelar nog en viss roll, men tittar man på antalet nytillkomna annonser förra veckan jämfört med veckan före påsk i fjol kom det ut 17 procent färre bostadsrätter i Sverige i år och 30 procent färre i Stockholms innerstad. Det finns absolut en påskeffekt, men också en fortsatt amorteringskravseffekt"
Enligt uppgifter till bloggen är totalt antal bostadsrätter till salu dock högre än både 2016 och 2017. 2016 var det 8 847 lägenheter på Hemnet och 9 520 år 2017. I år ligger siffran på 11 194, och förväntas stiga nu. I skrivande stund har antalet bostadsrätter till salu stigit till 11 862.

I Stockholm innanför tullarna är dock utbudet samma som förra året vid motsvarande datum, men påskeffekten inträffar på olika datum varje år. Förra veckan tillkom endast 76 lägenheter mot 109 motsvarande vecka i påskcykeln förra året. Det är samma som för 2016, då 75 tillkom.

Staffan Tell säger till bloggen om påskeffekten:
"Vår spekulation är att både antal nya objekt och utbudet bör stiga på riksnivå under denna vecka givet det historiska mönstret."
Det ser alltså totalt ut som att utbudet av lägenheter fortsätter vara stort för säsongen i hela Sverige, även om tillkomsten av nya objekt mattats av. Dock är utbudet normalt i Stockholm innanför tullarna. Totalt utbud ska enligt artikeln hos Direkt minskat med 26% i Sverige och 46% i Stockholms innerstad, medan det normalt sett ska stiga under våren.

Å andra sidan så innebär ej genomförda försäljningar att köpare inte behöver sälja sin befintliga lägenhet och en avmattning i tillväxten av objekt bör ske när köpare och säljare inte möter varandra prismässigt. Denna effekt kan antas vara större i Stockholm när flyttkedjorna fryser ihop.

Mer definitiva siffror får vi se när Hemnets månadsstatistik släpps.


således artikel Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning

det är alla artiklar Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/fortsatt-rekordutbud-pa-lagenheter-hos.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fortsatt rekordutbud på lägenheter hos Hemnet - trots minskning"

Skicka en kommentar