Lite svalare än normalt i år

Lite svalare än normalt i år - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Lite svalare än normalt i år, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Lite svalare än normalt i år
länk : Lite svalare än normalt i år

Läs också


Lite svalare än normalt i år

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Clas Ohlson och Netatmo väderstation.

Det mikrolokala vädret är lite svalare i år än tidigare. Tursamt nog skaffade jag 2014 en Netatmo-väderstation och kan därmed kontrollera exakt hur mycket svalare än normalt det är i år. Graf följer nedan.
Det var väl roligt, hurra! Det föll 10 cm snö i natt. Vy från min arbetsplats.
I år har det varit en av de allt mindre vanliga lite svalare vintrarna, där snön dröjer sig kvar. En del överutmanade blandar ihop väder med klimat och kan förstås ignoreras. Klimat och global uppvärmning handlar inte om lokala väderanekdoter, men det kan vara svårt att förstå om man är överutmanad.

Många andra börjar tröttna lite på årets väder och vill ha den efterlängtade våren. Jag är lite benägen att hålla med. Det brukar vara gott om påskliljor till påsk här, då jag har tusentals gamla botaniska liljor, som självsprider sig och brukar gå i blom nu. 

I år har inte ens krokusen orkat upp.

Hösten 2014 skaffade jag ett Netatmo-väderstationssystem. Systemet har byggts ut från standardnivån till att numera innefatta fyra inomhussensorer, plus vind- och regnmätare. I allmänhet ett utmärkt system, som numera också samarbetar med norska metereologiska instituetet YR och också matar in mikrolokalt väderdata till prognoserna därifrån.

Så jag har mikrolokalt mätdata för dagens datum tillbaka till 2015. Och ja, siffrorna nedan bekräftar att det är lite svalt.
Mikrolokal utetemperatur den 27:e mars åren 2015 - 2016.
Snö har ju den spännande effekten att eftersom den är vit, så reflekterar den bort solens strålar och bidrar till att det tar längre tid för temperaturen att stiga på våren. Ligger snön väl kvar sent, så kan den ligga länge.

Med nuvarande 15 - 20 centimeter kan det dröja veckor innan snön är borta. De flesta vintrar lokalt har man snö någon enstaka dag, som snabbt smälter bort igen. Men inte i år. Senast det såg ut så här var väl 2010-2011?


således artikel Lite svalare än normalt i år

det är alla artiklar Lite svalare än normalt i år Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Lite svalare än normalt i år adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/lite-svalare-normalt-i-ar.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Lite svalare än normalt i år"

Skicka en kommentar