Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar
länk : Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Läs också


Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Expressen ger lite mer insyn i vad för UAV-observationer (, som gjort under svenska övningar som bloggen rapporterat om. Det anges nu att det även handlat om rent militära spanings-UAV:er ("drönare"), som rört sig på flera tusen meters höjd och inte kan förklaras som hobbydrönare.
Luftvärn är praktiskt om ska kunna upptäcka höghöjdsdrönare. Här den svenska mobila spaningsradaren UndE 23. Godkänt foto, som inte visar detaljer på själva radarn.

Som bloggen avslöjat för Gotland och även exempelvis övningen Vintersol och fått bekräftat av Försvarsmakten har det gjorts ett stort antal observationer av UAV:er vid svenska övningar och anläggningar. Senare har detta även observerats under Aurora.

Försvarsmakten har inte velat ge några ytterligare detaljer, men Expressen skriver nu att det även har handlat om höghöjdsdrönare, dvs rent militära dito.
"I samband med flera försvarsövningar på svensk mark har det kommit rapporter om främmande spaningsdrönare på hög höjd – flera tusen meter högre än en vanlig hobbydrönare.På senare tid har försvaret valt att inte informera om misstänkta drönare och den linjen vidhålls av Försvarsmaktens pressavdelning under onsdagen."
Expressen rapporterar dock endast om de tre incidenter som skrivits om i svensk traditionell media, men uppgifter till bloggen gör gällande att det handlar om ett betydligt mer uppseendeväckande antal observationer. Detta är bekräftat från flera håll.

Rent militära UAV:er används alltså mot Sverige, vilket aktualiseras av att ryska specialförband under veckan ska ha övat just UAV-insatser i Finska Viken under veckan. Denna övning är dock bekräftat av ryska försvarsministeriet, till skillnad mot UAV:erna under svenska övningar.
Orzysz.
Även om det även observeras sk hobbydrönare, och Försvarsmakten rent av delade ut identifikationskort på ett antal sådana under Aurora, så förekommer det betydligt mer kvalificerade dito. Kan handla om samma modeller som den ryska UAV från Königsberg-exklaven som råkade kraschlanda i närheten av polska Orzysz.

Förekomsten av spaning med militära UAV:er mot Sverige kan ses som krigsförberedande. Både i att inhämta underrättelser och i att etablera ett normalläge, så att man inte ska tycka att förekomsten av UAV:er inför ett angrepp är något som avviker från normalbilden. Det betyder inte att ett angrepp är planerat i tiden, eller att man har avsikt att angripa Sverige, utan bara att man vill ha handlingsfrihet för angrepp någon gång i framtiden.


således artikel Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

det är alla artiklar Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/militara-hoghojds-uaver-observerade.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar"

Skicka en kommentar