Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs
länk : Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Läs också


Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Medan börsen faller hårt idag med -2.50% i skrivande stund för OMXS30, så kommer fler rapporter in om allt svagare bostadsmarknad. Hemnet säger att allt färre objekt, som försvinner från Hemnet, har sålts. Och byggbolagen sänker sin prognos för nybyggnation av bostäder kraftigt, vilket kommer slå hårt mot tillväxt och konjunktur.
Stockholms och Södermalms heta uteliv lockar ingenl. Här Medborgarplatsen i fredags runt 20-tiden. Tydligen har södermalmsborna inte råd att gå ut pga för höga bostadspriser och stora lån?
Nyhetsbyrån Direkt rapporterar:
"Färre av de bostadsrätter som tas bort från Hemnet är sålda och allra tydligast är tendensen i Stockholm. För ett år sedan var närmare 85 procent av alla avaktiverade annonser i Stockholm sålda, vilket nu sjunkit till just under 60 procent."
Annonser tas alltså bort utan att själva objekten har sålts. Samtidigt är det allt färre bostäder ute till salu. Kan man inte få sålt till tidigare fantasipriser säljer man inte alls, och prognosen om att bli sittande inlåst i sin bostad vid prisfall har redan börjat bli uppfylld. Då är raset i bostadspriserna än så länge måttligt och folk avstår försäljning på grund av girighet. Nästa steg är att man avstår försäljning på grund av att man inte har råd att sitta med en dyr resteskuld att amortera på tio år när bostaden är värd mindre än skulden.

Situationen är förstås värre i Stockholm än i landet som helhet, även om allt fler bostäder tas bort från Hemnet utan att de sålts.

SvD har en betalväggsartikel om "tvärnit i bostadsbyggandet". Branschen har sänkt sin prognos på bostadsbyggandet, men de har alltid lagt för optimistiska prognoser så sänkningen är kanske ännu värre än den verkar.

Sveriges Byggindustrier skriver:
"Enligt Sveriges Byggindustriers konjunkturprognos faller antalet påbörjade bostäder från 55.000 nybyggnationer 2018 till 46.000 under 2019. Det är ett tapp med nästan 20.000 sedan toppen 2017."
Förre moderate ministern Catharina Elmsäter-Swärd ropar nu som VD för Sveriges Byggindustrier på politiska åtgärder för att rädda byggindustrin.

Försäljningen av nyproducerade bostadsrätter ska enligt SvD ha fallit med 41% och utbudet av osålda nyproducerade lägenheter har ökat med 50% mot för ett år sedan.

Vi kan i den kommande konjunkturbarometern räkna med ytterligare inbromsning i bland annat byggsektorn. Som en icke föraktlig del av svensk BNP kommer inbromsningen slå stenhårt mot svensk ekonomisk tillväxt, och även förstås jobben. Inget överraskande i sig eftersom vi är på väg in i en lågkonjunktur. På samma sätt vet vi alla vilket håll börsen ska, och dagens nedgång på i skrivande stund -2.50% visar riktningen, oavsett vad för berättelse man har om orsaken till dagens ras.


således artikel Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

det är alla artiklar Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/bostadsbyggandet-stoppar-upp-allt-farre.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs"

Skicka en kommentar