Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm

Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm
länk : Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm

Läs också


Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm

Mäklarfirman Svensk Nyproduktion går ut med att sk säljsstarter av nyproducerade lägenheter har fallit med 65% i Stor-Stockholm mot samma period förra året. Det är att anse som en indikator på hur mycket färre bostadsprojekt som kommer startas framöver.
Arkivbild. Ej Stor-Stockholm.


Förra året säljstartades det 2 660 bostäder i 56 projekt i Stor-Stockholm under första kvartalet rapporterar mäklarfriman Svensk Nyproduktion via Nyhetsbyrån Direkt. I år har det bara varit 953 säljstarter i 32 projekt, även om kvartalet i ärlighetens namn inte är slut ännu.

Till Nyhetsbyrån Direkt säger mäklarbyrån:
"Det vi kan se är att antalet säljstarter under första kvartalet 2018 varit betydligt lägre jämfört med 2017. Om vi tittar närmare på aktiviteten för i år kan vi även konstatera att en stor andel mindre projektutvecklare säljstartat projekt i länet. Detta i högre grad än vi tidigare kunnat se."
Säljstarter återspeglar enligt artikeln hur många projekt som kommer byggstartas inom 1 - 2 år.

Det handlar alltså om en rejäl handbroms för nybyggnationen i Stor-Stockholm, med reservation för att det handlar om bostadsrätter. Det kan fortfarande byggas hyresrätter, men de ska förstås inte säljstartas. Det är också "mindre projektutvecklare" som i stor utsträckning står för detta. De bygger inte likt t ex Skanska eller Wallenstam hyresrätter för eget ägande och har ingen alternativ affärsverksamhet att kanalisera om resurserna till, utan måste fortsätta rakt in i kaklet och konkurserna.

Likväl kommer faktiska leveranser av färdiga lägenheter att fortsätta öka och det dröjer alltså några år innan inbromsningen slår igenom i det faktiska utbudet. Från byggstart till leverans tar det ca två år.


således artikel Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm

det är alla artiklar Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/saljstarter-av-nya-lagenhetsprojekt-ner.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Säljstarter av nya lägenhetsprojekt ner 65% i Stor-Stockholm"

Skicka en kommentar