Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller

Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller
länk : Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller

Läs också


Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller

Regeringen har gjort en utredning som vill dumpa 225 miljoner ytterligare av svenska folkets skattepengar på konstnärer. Detta eftersom många konstnärer inte kan leva på sin hobby, utan måste ta andra jobb för att hanka sig fram. Precis som de flesta egenföretagare, som dock inte får några riktade stöd.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke jobbar och sliter på Bokmässan. Arkivbild. Alice Bah Kuhnke käkar alltså inte räkmacka på Heaven 23  på skattebetalarnas bekostnad just nu. Vad jag vet.
Regeringen vill alltså garantera en specifik grupp egenföretagare en lön. Nämligen gruppen litterärt och konstnärligt skapande (90030)

Tydligen kan inte alla dessa försörja sig på sin hobby, utan kan behöva ta andra jobb för att överleva. Dessutom har de lägre inkomst än snitt (vilket per definition 50% av befolkningen har om vi med snitt avser median). Att t ex soldater, sjömän och gruppchefer eller poliser och brandmän har lägre inkomster än befolkningen i snitt ger inte dem några extra statliga pengar - tvärtom.

SVT skriver om regeringens utredning:
"Utredningen pekar bland annat på att konstnärer har allt kortare och otryggare uppdrag och att fler måste ha jobb vid sidan om. Konstnärerna har också lägre inkomster än befolkningen i snitt." 
Utredningen föreslår också att konstnärer ska slippa sätta av pengar till tjänstepension, vilket alla andra egenföretagare måste göra från sina inkomster. SVT igen:
"Konstnärerna är illa ute när det gäller pensioner och vi föreslår en utredning som ska titta på hur man kan utforma ett tjänstepensionsliknande system för konstnärerna, för de är inte anställda, de har inte arbetsgivare, de omfattas inte av kollektivavtal, de har inte tjänstepension, säger Ann-Christin Nykvist."
Wow. Fetstilen är precis som alla andra egenföretagare. Som varandes dubbel 90030 - både personer som bloggar på Internet och författare räknas som litterärt och konstnärligt skapande enligt ISIN-koderna för företag och verksamheter. Jag avsätter förstås egna surt fakturerade pengar till tjänstepension. Det går att göra både i aktiebolag och i enskild firma - i den enskilda firman är det gamla individuellt pensionssparande fortfarande avdragsgillt, och det med långt högre gränser än forna en tusenlapp i månaden om man har några inkomster att prata om och inte har annan tjänstepension.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke säger att det kan bli mer eller mindre än de föreslagna 225 MSEK till konstnärerna.

Lämplig rekommendation är att lägga till 90030 till ditt företags verksamhet, så du kan få statliga pengar och pension. 

Dock kan man utgå från att de som ska få dessa 225 MSEK kommer bli statligt godkända konstnärer. Alltså inte fritt att tolka vad som är konst och vilka grupper eller vilka uppfattningar man provocerar. Det handlar alltså om att döda fritt konstnärligt uttryck och politisera vilka som ska kunna leva på sin hobby.

Nej, alla företagare kommer inte lyckas - har du inte en produkt eller tjänst som någon vill betala för, så ska inte staten ta hand om dig. Hela förslaget är att spotta hundratusentals hårt slitande egenföretagare i ansiktet. Kan en soldat ha en månadslön på 18000:- SEK för att riskera livet för Sveriges försvar, så kan en konstnär klara sig på betydligt mindre. 


således artikel Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller

det är alla artiklar Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/04/fortfarande-ingen-mansklig-rattighet.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller"

Skicka en kommentar