Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning

Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning
länk : Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning

Läs också


Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning

Spelet premiepensionen ska göras om. Regeringen tillsätta en utredning på hur systemet ska göras om. Som förutspått är premiepensionsleken bara tillfällig och pensionssystemet och din statliga pension är hela tiden endast ett riksdagsbeslut bort från att försämras. Likt för det privata pensionssparandet kan vi vänta oss kraftiga försämringar för 60-, 70- och 80-talister.

Väl dolt bland alla mer eller mindre grova felstavningar hos regeringens pressmeddelanden hittas informationen att premiepensionssystemet ska göras om. Först ska det förstås tillsättas en utredning. Dock en snabbutredning av professor Stefan Lundberg och det handlar inte bara om att ta bort oseriösa fonder.
"Men för att framtidssäkra premiepensionen och skapa trygga och goda pensioner även på lång sikt anser Pensionsgruppen att det behöver utredas mer strukturella förändringar av systemet. Stefan Lundbergh får nu i uppdrag att i en förstudie kartlägga olika alternativa vägar för hur premiepensionssystemet kan utvecklas."
Pensionssystemet är på inget sätt grundlagsskyddat utan kan med ett enkelt riksdagsbeslut göras om helt, konfiskeras och delas ut som lön till riksdagsmännen, eller vad helst man kan få en riksdagsmajoritet för.

"Trygga och goda pensioner även på lång sikt" är förstås en ren floskel och vad som helst kan komma ur dessa "mer strukturella förändringar av systemet". T ex kan man tänka sig att de som förvaltat sin PPM-lek bättre än andra ska utsättas för rättvisa och få sin premiepension rättvist utjämnad.

Pensionssystemet kommer ändå varat i nästan tjugo år, vilket väl får sägas vara imponerande.

Vi som är födda på 60-talet eller senare har dock alltid varit medvetna om att chansen att pensionssystemet förblir intakt tills vår pension är och förblir exakt noll. Drastiska förändringar har redan gjorts, som att ta bort avdragsgillt privat pensionssparande.

Motivet för att ta bort det privata pensionssparandet sägs vara införandet av investeringssparkonto, men det är förstås fullständigt skitprat. Verkligheten är att möjligheten till privat pensionsparande minskat med upp till 60% pga att man nu ska spara med skattade pengar. Över tiden kommer beskattningen på investeringsparkontot vara lika högt som att ta ut sparande som pension, och i slutändan står alltså de som har långt kvar till pensionen som förlorare, medan 40- och 50-talisterna bland politrukerna fått sitt avdragsgilla pensionssparande.

Jämför att investera 40000:- SEK i 30 år, med 1% beskattning om året, med att investera 100000:- SEK i 30 år med 30% beskattning på slutet. Antag 8% årlig avkastning före skatt. 40000*(1.09-0.01)^30=402 506:- SEK ut för investeringssparkonto och 100000*1.09^30*0.7=928 737:- SEK ut som pension enligt det nu slopade privata pensionssparandet.

Fakta är att slopandet av privat pensionssparande slår stenhårt mot 60-, 70- och 80-talisters framtida pensioner. Nu ska även PPM försämras "strukturellt".



således artikel Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning

det är alla artiklar Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/06/premiepensionerna-andras-regeringen.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Premiepensionerna ändras - regeringen tillsätter utredning"

Skicka en kommentar