Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik

Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik
länk : Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik

Läs också


Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik

Statliga kraftbolaget Vattenfall byter sin logotyp efter 25 år och den nya logotypen kommer offentliggöras internt den 22:e mars och offentligt den 26:e mars. Det hela möter i besparingstider massiv intern kritik på företagets Intranät, där det också framförs åsikter att ledningen censurerar och raderar kritiska kommentarer.
Min tolkning av den nya logotypen. Ej exakta färger.
Vattenfall håller alltså på att förändra sitt varumärke, vilket på något sätt ska "driva affären framåt" och denna rätt kostsamma historia kallas förstås för en "nödvändig investering". Trots skandalköpet av fossilkraftbolaget Nuon tänker man sig bli fossilfria inom en generation.

Bolaget anser sig vara för anonyma och förändrar därmed nu sin profil. Det ska inte bara handla om en ny logityp utan även "färger, val av bilder i tryckta annonser, ljud och musik i filmer och mycket annat" skriver VD:n på företagets intranät.

Utformningen går från orange och blått till gult och blått och istället för vågor och en stjärna så blir det en sk lins (dvs en cirkel i två färger). Färgerna ska väl symbolisera förnyelsebar energi i form av vattenkraft och t ex solkraft. Sol över vatten.

Vattenfalls nya logotyp blir alltså en cirkel där övre halvan är gul och nedre halvan är blå. Detta ska anspela på "det svenska arvet" och alltså göra företaget mindre anonymt. Att logotypen riskerar att se ut som Ukrainas flagga gör det hela minst sagt icke-anonymt.

Likheten med Ukrainas flagga kanske är det som får anställda att lämna kommentarer om att Vattenfall uppför sig som Putin. Det hela får massiv kritik på det interna Intranätet, där det också påtalas att logotypen ser ut som ukrainska flaggan och dessutom är samma som Solskyddsförbundet, som visserligen är inverterad jämfört med Vattenfalls nya logotyp.

En anställd föreslår att logotypen ska avskaffas helt, så de anställda inte behöver visa var de jobbar någonstans och slipper skämmas för sin arbetsgivares höjda elräkningar och andra påhitt.

Samtidigt som detta sker ligger det sparkrav på Vattenfall, vilket genomsyrar de anställdas kommentarer. Kanske är det därför som det verkar som att den nya logotypen tagits fram av amatörer?



således artikel Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik

det är alla artiklar Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/breaking-statliga-vattenfall-byter.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Breaking: Statliga Vattenfall byter logotyp - massiv intern kritik"

Skicka en kommentar