JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter
länk : JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

Läs också


JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

I nya Officerstidningen avslöjas att justitieombudsmannen utreder Försvarsmakten efter att en officer utsatts för repressalier från sitt förbands chefer sedan han deltagit i allmän försvarsdebatt på Twitter. Officeren har inte skrivit om något hemligt och inte heller något om det egna förbandet.
Stridsvagn S har inget med det hela att göra. 
Officeren ska ha kallats in till sina förbandschefer för att ha deltagit i det offentliga samtalet och försvarsdebatten på Twitter. Han konfronterades med detta. Officerstidningen skriver:
"Inläggen innehöll inte några uppgif­ ter som omfattades av sekretess och rörde inte det specifika förbandet ifrå­ga. Men cheferna sa att de kände att de inte längre kunde lita på Gustav på grund av de åsikter han uttryckt i soci­ala medier.[...]Efter mötet blev han fråntagen sina arbetsuppgifter och till­ gången till de produktionssystem som han vanligen arbetar i ef­ tersom cheferna ska ha uttryckt att de inte längre hade förtroende för honom."
Andra åtgärder är att officeren ska utredas i en säkerhetsprövning av Must, och officeren med runt tio år i yrket misstänker att hans militära karriär nu är över. Han ska ha följt handboken för sociala medier, och inte skrivit något hemligt och inte heller om sin tjänst eller sitt eget förband.

JO har påbörjat en granskning om Försvarsmakten bryter mot yttrandefrihetsgrundlagen, men Försvarsmakten har fått anstånd med att bemöta anklagelserna till i april.

Det verkar ha hänt en del kring öppenheten inom Försvarsmakten sedan förre kommunikationsdirektören slutade 2015. Återstår att se vad nästa steg blir nu när nuvarande kommunikationsdirektör slutar sin tjänst nästa vecka.


således artikel JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

det är alla artiklar JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter adressen https://allmaninf.blogspot.com/2018/03/jo-anmalan-mot-forsvarsmakten-forband.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter"

Skicka en kommentar