BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred

BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred
länk : BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred

Läs också


BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred

Försvarsmakten fattade den 13:e november beslut om att det inte får förekomma hälso- och sjukvårdsverksamhet i hemvärnet. Beslutet gäller både i fred och krig, tills brister åtgärdats. Detta framgår i ett utskick från medicinsk verksamhetschef hemvärnet till de verksamma inom försvarsmedicin i hemvärnet.
Sjukvårdsmoment från en övning.
I ett utskick från den medicinske verksamhetschefen för hemvärnet framgår det att all hälso- och sjukvårdsverksamhet inom hemvärnet förbjuds tills brister åtgärdats. 
"VhC Hemvärnet har rekommenderat vårdgivaren Försvarsmakten att fatta beslut om att inte tillåta förekomst av hälso- och sjukvårdsverksamhet i Hemvärnet förrän brister i god och säker vård är åtgärdade. Det beslutet fattades av FM vårdgivare Måndagen 13/11."
Orsaken är brister i reglementerad medicinteknisk utrustning, trasig utrustning, utgången datummärkning etc, brister på läkemedelssatser, brister på TEID-kort för att uppfylla lagkrav på journalföring i Försvarsmaktens vårddokumentationssystem, avsaknad av medicinska lednignssystem och brister vad gäller fordon.

Den medicinske verksamhetschefen för hemvärnet uppmanar den medicinska personalen att stanna kvar och utlovar att verksamheten ska tillåtas igen så snart som möjligt.
"Och jag ber ER ALLA därför, särskilt ni som nu överväger att sluta, att STANNA KVAR i den försvarsmedicinska verksamheten i Hemvärnet och fortsätta göra skillnad. Så snart möjligt ska efterhand hemvärnsbataljoner med sina kompanier öppna upp medicinsk verksamhet igen, för god och säker vård, bättre än någonsin."
Det finns risker för personer med läkar- och sjuksköterskelegitimation att fråntas denna om de i regi hemvärnet idag utför sjuk- och hälsovård.

Läget ser olika ut mellan olika hemvärnsbataljoner, och en del bataljoner ligger nära gränsen för att återigen tillåtas utföra sjukvård. Samtidigt kan det ta tid för att få allt på plats, som t ex ledningssystem, men också utrustning, särskilt som Försvarsmakten som bekant är kraftigt underfinansierad.

Det kan (egen formulering) sägas vara så att den beryktade basplattan inom sjukvård nu blivit så tom att det enligt lagen inte kan vara tillåtet att bedriva sjukvård, ens i krig. 

Förhoppningsvis skiter man i lagen vid krig, men i ett skymningsläge kanske vårdpersonal inte vill riskera sin civila legitimation och normala jobb och yrke. Därtill används hemvärnet skarpt för att stärka upp det civila samhället, t ex vid skogsbränder, eftersök och olika naturkatastrofer. Man får nu inte bedriva medicinsk verksamhet som del av detta, t ex ta hand om skadade.

Utskicket är klassat ES, dvs att avsändaren "bedömer att meddelandet inte innehåller någon sekretessbelagd information". Utskickets innehåll är bekräftat av bloggen från ett flertal håll och jag har läst hela mailet.

Jag har sökt Försvarsmakten för en kommentar.


således artikel BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred

det är alla artiklar BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/breaking-hemvarnet-forbjuds-bedriva.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "BREAKING: Hemvärnet förbjuds bedriva sjukvård i både krig och fred"

Skicka en kommentar