Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar - Hej kompis Diet tips och allmän information, I artikeln du läste denna gång med titeln Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel Diet tips, Artikel hälsosam mat, Artikel nyheter, Artikel recept, Artikel underhållning, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar
länk : Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

Läs också


Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

Alm Equities VD Joakim Alm skräder inte på orden i dagens kvartalsrapport från bolaget. Det handlar om att inte förneka kraschen i efterfrågan på bostadsrätter, men samtidigt snacka upp bolagets aktiekurs genom att mena att man till skillnad från Oscar Properties är finansierad med eget kapital och framför allt kan ställa om till hyresrättproduktion istället för bostadsrätter. Baserat på aktiekursen fungerar snacket och kursfallet har stoppats.
Dagschart Alm Equities.
Det finns olika sätt att krishantera på. Ett är att förneka krisens existens och hoppas den går över och allt "alla" går på förnekelsen. Ett annat är att erkänna krisen, men påtala varför man själv inte berörs. Eftersom det första (krisen - A) är sant, och dessutom negativt för den som säger det hela, så blir hela kommunikationen direkt mycket mer trovärdig och efter att ha nickat med A, så förväntas man acceptera B, nämligen att det inte är något problem för bolaget.

Det senare väljer den börsnoterade bostadsutvecklaren Alm Equities VD Joakim Alm att göra. Sedan tidigare har han sagt att 40% av köp av nya bostadsrätter varit spekulation och att detta drivit priserna. Kommunikationen fungerar utmärkt och bolagets aktiekurs har i princip gått en perfekt kräftgång sedan kommunkationsstrategin infördes. Rörelserna är så små att man nästan kan misstänka kursmanipulation för att hindra ett ras, t ex att någon är inne och stödköper vid minsta nedåtrörelse.

Idag släppte man sin kvartalsrapport och VD:n fortsätter på den inslagna linjen: Det är kris, men det berör inte Alm Equities. Ni hittar VD:ns ord och inga visor i PDF:en:
"En viktig orsak till den snabba växlingen från över-hettning till dagens försiktighet handlar om den spekulation som växte fram i spåren av de snabba prisökningarna. Det var många gånger möjligt att boka sig för en lägenhet med hjälp av ett litet eget kapital kombinerat med ett lånelöfte från banken och, när bokningen gick över i ett upplåtelseavtal, sälja kontraktet med en procentuellt högre vinst.När bostadsrättsmarknaden nu har stannat av och lånelöften förfallit blir de bokade lägenheterna veritabla krutdurkar. Spekulanterna försöker göra sig av med dem så snabbt som möjligt, vilket ofta får ske till rabatterade priser. Det påverkar förstås den seriösa delen av marknaden. Det blir en stor osäkerhet om en familj ser ett utbud av lägenheter vid sidan om det nybygge som de själva är intresserade av. Resultatet kan bli en utdragen försäljningsprocess och senarelagda byggstarter."
Det är snygg kommunikation att inte förneka de problem som alla kan se. Sedan kommer huvudbudskapet, att Alm alltså klarar sig ändå:
"ALM Equity har en affärsmodell som innebär att vi kan hantera den situation som vi ser idag och även vad som kan komma i morgon. Minst hälften av vår bostadsrättsportfölj lämpar sig även för hyresrättsmarknaden vilket innebär att vi arbetar vidare med utvecklingen av projekten och kan, i ett senare läge, bestämma om lägenheterna ska erbjudas den ena eller den andra marknaden. Våra marginaler är desamma vilket innebär en neutra- litet även vad gäller kommande politiska beslut."
I stark kontrast mot kollegorna hos Oscar Properties och Magnolia så faller inte aktiekursen. Det är bara att gratulera till lyckad kommunikation. Sedan återstår att se om inte bara A stämmer, utan också budskapet B till investerarna... 


således artikel Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

det är alla artiklar Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar adressen https://allmaninf.blogspot.com/2017/11/joakim-alm-nya-lagenheter-veritabla.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar"

Skicka en kommentar